Sayfalar

17 Nisan 2010 Cumartesi

Nafi Güral: “İşçi ile işvereni karşı karşıya getirerek iş barışını bozacak söylemlerden kaçınılmasını bekliyoruz”


Başbakan Erdoğan Türkiye’de işsizliğin bitirilmesi için TOBB üyelerinden destek istedi. Başbakan, TOBB üyelerinin birer kişiyi işe almasının işsizliğin çözümüne önemli katkısı olacağını söylemişti. TOBB Başkanı ile görüşen Başbakan Erdoğan Rifat Hisarcıklıoğlu’na bütün oda üyelerinin birer işçi istihdam etmelerini istediğini söyleyerek, Hisarcıklıoğlu’nun üyeleri ikna edememesi durumunda bütün oda başkanları ile görüşeceğini belirtti.
 Bunun üzerine Rifat Hisarcıklıoğlu Türkiye’de bulunan 364 oda başkanı ve 364 meclis başkanını toplayarak durumu iletti. Yapılan toplantıda Başbakan Erdoğan’ın istediği sonuç çıkmadı. Toplantıda sert tartışmalar yaşansa da toplantı sonrası ılımlı bir açıklama yapıldı. TOBB Genel Kurul Başkanı Nafi Güral okuduğu basın açıklamasında, “İşçi ile işvereni karşı karşıya getirerek iş barışını bozacak söylemlerden kaçınılmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı. 
Toplantıya katılan Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü toplantıyı değerlendirerek hiç kimsenin işçi almak istemediğini sorunun böyle çözülemeyeceğini aksine üreticinin önünün açılarak bu sorunun halledilebileceğini belirtti. Ortak kararın bu yönde olduğunu söyleyen Ünlü “Başbakan bizimle tek tek görüşse de bu karar değişmeyecek” dedi.
Ticaret Odası Başkanı Hasan Kilci Şaban Ünlü kadar ılımlı değildi. Başbakan Erdoğan’ın danışmanı vasıtasıyla aldığı bilgilerle iş dünyasını itham altında bırakacak sert ifadeler kullandığını belirten Kilci bunun çözüm olmayacağını söyledi. Hasan Ali Kilci toplantıda sert tartışmaların yaşandığı ve çıkan ortak kararın işadamları üzerindeki yükün hafifletilmesi yönünde olduğunu belirtti. Amaçlarının siyaset yapmak olmadığını vurgulayan Kilci alınan ortak kararın başbakan tarafından değiştirilmesinin söz konusu olmadığı söyledi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...