Sayfalar

17 Nisan 2010 Cumartesi

Yeni Ufuklar Derneği tarafından ’Türklüğün ve Türkçe’nin soykırımı ve bilinmeyen gerçekleri konulu konferans düzenlendi

Yeni Ufuklar Derneği tarafından ’Türklüğün ve Türkçe’nin soykırımı ve bilinmeyen gerçekleri konulu konferans düzenlendi… Konferansa konuşmacı olarak Fırat Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Buran konuşmacı olarak katıldı.

Büyükşehir belediyesi tiyatro salonunda düzenlenen konferansa MHP il başkanı Süleyman Korkmaz, MHP Kocasinan ilçe başkanı Emrullah Benk, Kamu sen il temsilcisi Muammer Öner ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı…
Konferansın açılış konuşmasını yeni ufuklar derneği başkanı Mustafa Altun yaptı. Altun 19.yüzyılın ikinci yarısı ile 20.yüzyılın ilk yarısı Türklüğün soykırıma uğradığı yıllardır. Bu yüzyıllık dönemde Türk çoğrafyasında insanlarımız hem kıyıma uğraşım hem de  öldürülmüştür dedi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ahmet Buran’da, ’Türklüğün ve Türkçe’nin soykırımı ve bilinmeyen gerçeklerini anlattı.
Buran, 20. yüzyıl insanlık tarihi için önemli bir yüzyıldır. 20. yüzyılda önemli buluşlar gerçekleştirildi, insanlık önemli düzenlemeler yaptı, uluslararası hukukun belirlediği kurallar çerçevesinde insan hakları ve demokrasi gelişti ve insanlar tarih içerisinde kaybettikleri birçok hakka, hukuka kavuştular. Ancak 19. yüzyılın sonunda başlayarak 20. yüzyılın ortalarına kadar, Türkler bu yüzyılın kaybeden, en çok kaybeden ulusu, milleti oldular. 20. yüzyıl dolayısıyla bana göre Türkler için kara bir yüzyıl olmuştur diye konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...