Sayfalar

23 Mayıs 2010 Pazar

15. GELENEKSEL AŞURE GÜNÜ

Hacı Bektaş Veli Kültürünü Araştırma, Yaşatma ve Dayanışma Derneği 15.geleneksel aşure gününü Cem kültür evi inşaatında yaptı. Burada konuşan Dernek Başkanı Kenan Akpınar, Bizler hiçbir partinin yan ya da arka bahçesi değiliz. Biz Anadoluyuz dedi.

15. Geleneksel Aşure Günü, Kayseri Cem Kültür Evi inşaatında düzenlendi. Etkinliğe Vali Yardımcısı Kasım Fikret Dayıoğlu,  İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, İl Müftüsü Şaban İşlek, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Dernek Başkanı Akpınar, Cem Kültür Evi nin yapımında emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere herkese teşekkür etti.

Akpınar, Alevisi, Türkü, Kürdü, Çerkeziyle bir ve beraber olursak kimse bizi yıkamaz. Anadolu birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir coğrafya, biz de onun birer parçasıyız. Biz Anadoluyuz, hep birlikte büyük bir kültürün mirasçılarıyız dedi. Zaman zaman bazı siyasi partilerin kendilerine yakınlık gösterdiğini ancak Alevilerin buna prim vermediğini ifade eden Akpınar, şöyle konuştu:

     Bizler hiçbir partinin yan ya da arka bahçesi değiliz. Hiç kimsenin üzerimizde oyun oynamaya hakkı yoktur. Bizler birlik, beraberlik, kardeşlik ve hoşgörü insanlarıyız. Bizi biz yapan değerlerden ve Anadolu topraklarında yüzyıllardır kardeşçe yaşadığımız, kaynaştığımız insanlarımızdan hiçbir şey koparamaz. Avrupa nın birtakım oyunları veya dayatmalarıyla değil ancak kendi değerlerimize ve insanımıza sahip çıkarak gelişir ve güçleniriz.

  Vali Yardımcısı Kasım Fikret Dayıoğlu da Türkiye nin bütün unsurlarıyla bir ve bütün olduğunu belirterek, Birbirimize sahip çıkmalıyız. Bir ve beraber olduğumuz sürece hiçbir güç bizi parçalamakta muvaffak olamaz dedi.

Konuşmaların ardından semah gösterisi yapıldı. Büyük bakır kazanlarda pişirilen aşure, dua okunmasının ardından ikram edildi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...