Sayfalar

23 Mayıs 2010 Pazar

KAYSERİ BASINI 100 YAŞINDA

Kayseri Basının 100. Yılı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar çerçevesinde Kayseri de 100 yıl içerisinde yayımlanan yerel gazeteler sergilendi ve gazeteciler yemekte bir araya geldi.

  Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Bulut, sabancı kültür sitesinde açılan sergide yaptığı konuşmasında, Kayseri de ilk gazetenin 100 yıl önce 1910 yılında Erciyes adıyla Yunus Bekir tarafından çıkartıldığını söyledi.

     Recep Bulut Yunus Bekir, Kayseri basınında ilk gazeteci olarak biliniyor. Sergimizde Yunus Bekir in 100 yıl önce çıkarttığı Erciyes adlı gazete de yer alıyor diye konuştu.

            Vali Mevlüt Bilici’de Basın olmadan demokrasi olmaz. Basın, demokrasinin bir parçasıdır. Burada Kayseri de 100 yıl içerisinde yaşanan olayları, gelişmeleri bir arada görmek, gereken dersleri çıkartmak bizim için çok önemli. Bu sergide kısaca Kayseri nin 100 yıllık geçmişi yer alıyor. Emeği geçenleri kutluyorum dedi.

Sergi açılışından sonra Kayseri Basını ve Yunus Bekir in hayatıyla ilgili hazırlanan 2 ayrı belgesel filmin gösterimi de yapıldı. belgeselin ardından gazetecilere akşam yemeği verildi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...