Sayfalar

23 Mayıs 2010 Pazar

Birleşmiş Milletler 2010 Yılını "Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Yılı" İlan Etti

Türkiye Erozyonla Mücadele Vakfı Kayseri İl Temsilcisi Dr. İsmail Gökşen, Birleşmiş Milletler in 2010 Yılını "Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Yılı" İlan Ettiğini bildirdi.
BM nin 2010 yılını uluslararası kamuoyunun dikkatini dünya üzerindeki yaşam dengesini oluşturan ekosistemlerin korunmasına çekmek amacıyla yaptığına işaret eden Gökşen, şöyle devam etti: "Bu nedenle 22 Mayıs Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü, 2010 yılında daha da büyük bir önem kazandı. Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi Sekretaryası tarafından yapılan açıklamada insanın biyolojik çeşitliliği koruma ya da yok etme gücüne sahip olduğu, ancak doğaya bir şey olmaz yaklaşımının dünya genelinde doğal varlıkların tahribatını arttırdığının altı çizildi." "Dünyamız hiç bu kadar tehdit altında olmamıştı" diyen Gökşen, "İnsan kaynaklı olduğu bilim adamlarınca kanıtlanan küresel ısınma ve beraberinde yaşanmakta olan iklim değişikliği ile erozyon, çölleşme, kuraklık, seller, toprak kaymaları, biyolojik çeşitlilik kayıpları, ormansızlaşma, tarım alanlarının tahribi, artan nüfus ve kontrol edilemeyen tüketim arzusunun doğal varlıklar üzerinde yarattığı baskı, kendi türümüzü ve gezegenimizi, yok olma noktasına her geçen gün daha fazla yaklaştırıyor. Bu nedenle insanların başta gıda olmak üzere temel ihtiyaçlarını karşılamasında vazgeçilmez bir yeri olan gen kaynaklarının temeli biyolojik çeşitliliğin korunmasının önemi , artık daha fazla biliniyor, önemseniyor." dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...