Sayfalar

23 Mayıs 2010 Pazar

KAYA: KAYSERİGAZ GAZ KAÇIRIYOR

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, Kayseri Gaz’ın binalarda ısıtılmayan bölümleri abone bağlantı bedellerine dahil etmesine tepki göstererek, “Kayseri Gaz yaptığı bu hatadan bir an önce vazgeçmeli ve fazladan aldığı bedelleri abonelere iade etmelidir." dedi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, Kayserigaz firmasının abonelerden haksız bedel tahsil ettiğini ileri sürdü. Doğal gaz dağıtım işini yürüten Kayserigaz firmasının abonelik sözleşmesi ile ilgili bir sıkıntı yaşandığını bildiren Kaya, şunları söyledi:
     Kayserigaz firması, vatandaştan abone bağlantı bedeli alırken binanın ısıtılmayan müştemilatını da hesaba katıyor. Kömürlük, merdiven boşluğu gibi ısıtılmayan bölümlerden her 100 metrekare için 150 dolar ücret alınıyor. Bir vatandaş, bu duruma itiraz ederek parasını geri aldı. EPDK, Kayserigaz ı uyardı. Ancak, yasal düzenleme ve uyarılara rağmen firma bu hatasını devam ettiriyor. Firma, abonelerinden tahsil ettiği haksız bedelleri iade etmelidir. EPDK da bu konuda inceleme başlatmalıdır. Bu konuda dava açmak isteyen vatandaşlar, derneğimize başvurabilir.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...