Sayfalar

3 Mayıs 2010 Pazartesi

3 Mayıs Türkçüler Günü kutlanıyor


3 Mayıs 1944 tarihli ünlü Turancılık Davası`dan hareketle, 1947`den itibaren 3 Mayıs`ı Türkçülük Günü ilan eden Ülkücüler, bugün bayram coşkusu yaşıyorlar. 
 Nihal Atsız aleyhine açılan ve `Turancılık` veya `Türkçülük` davası olarak bilinen davanın 3 Mayıs 1944`teki duruşma gününde, Atsız`a destek için büyük bir gösteri yapılmıştı. Davanın beraatla sonuçlandığı 1947 yılından itibaren ise 3 Mayıs günü milliyetçi sağ için bir `bayram` günü olarak kabul edildi. 1950`li yıllarda kutlanmaya devam eden 3 Mayıs, 1970`li yıllardan itibaren de `Türkçülük Günü`, `Milliyetçiler Bayramı` veya `Türkçüler Bayramı` gibi adlarla kutlandı. Alparslan Türkeş`in de 3 Mayıs 1944 tarihinin unutulmaması için bu günün her yıl Türkçülük Bayramı olarak kutlanmasına gayret sarf ettiği ve hatta kendisinin ölümünden sonra da bu kutlamaların devam ettirilmesini vasiyet ettiği rivayet edilmektedir.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...