Sayfalar

3 Mayıs 2010 Pazartesi

Gömüldüler sağ çıktılar!

İnşaat demiri yüksek gerilim hattına değdi, 34 bin volt çarptı.
Bursa'da taşıdıkları inşaat demirinin yüksek gerilim hattına temas etmesi sonucu 34 bin 500 voltluk akıma kapılan amca yeğen, evlerinin önündeki toprağa gömülüp hayata döndürüldü. Yetkililer, amca yeğenin toprağa konulmasının en güzel müdahale olduğunu söyledi.
Alınan bilgiye göre, merkez Yıldırım İlçesi Şirinevler Mahallesi Birinci Sokak'ta öğle saatlerinde meydana gelen olayda, 32 yaşındaki Mehmet Birinci ve 16 yaşındaki yeğeni Emre Birinci evlerinin önündeki bahçeye çit yapmak için çatı katından demir çekmeye başladılar. İndirdikleri demir yüksek gerilim hattına temas edince amca yeğen 34 bin 500 voltluk akıma kapıldı.
Ağır yaralanan 3 çocuk babası ile yeğeni hemen çatıdan aşağıya indirildi. Mahalle sakinleri ve komşuları hemen yaralı gençleri bahçedeki toprağa gömerek vücutlarındaki akımın deşarj olmasını sağladılar. Olay yerine gelen 112 ekipleri de ilk müdahaleyi yaparak Mehmet Birinci ve Emre Birinci'yi ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü.
TEDAŞ ekipleri, olay anında sistemin otomatik olarak devre dışına çıktığını belirterek, "İlk etapta 34 bin voltluk akıma kapılmışlar. Hemen aşağıda toprağa konulması ve üzerlerinin örtülmesi en güzel müdahale" dediler.
Polis ekipleri ve Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, amca yeğenin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
İHA

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...