Sayfalar

3 Mayıs 2010 Pazartesi

Amatör evinin Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna tahsisinin reddedilmesi tartışma yarattı.

İl Genel Meclisinin Mayıs ayı toplantısı Sadettin Aydın başkanlığında yapıldı. Toplantıda önce bütçe görüşmelerinin Mayıs ayına kalması, sonra da Amatör evinin Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna tahsisinin reddedilmesi tartışma yarattı.

Meclis toplantısında komisyon seçimleri sonrası komisyon başkanları belirlendi. Buna göre Plan Bütçe Komisyonu Başkanlığına Şahin Yetikcan, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanlığına Mustafa Dalmaz, Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyonu Başkanlığına İbrahim Ülker, Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmet Komisyonu Başkanlığına Ramazan Yapıcı, Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanlığına Mustafa Alan, Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanlığına Necmettin Güzel ve Hukuk Komisyonu Başkanlığına Adnan Ünal seçildi. Nisan ayı sonunda görüşülmesi gereken bütçe, Mayıs birleşiminde görüşülünce tartışmayı beraberinde getirdi. İl Genel Meclis Başkanı Sadettin Aydın yönetmeliği okuyarak “yasayı uyguluyorum” dedi. MHP Grup Başkan vekili Halit Demir ise “böyle diyorsunuz ama kanunlara uymamayı adet edindiniz” diye konuştu. Bir önceki toplantıda denetim komisyonu raporlarının kendilerine gelmemesini yine konu eden Halit Demir başkan Saadettin Aydın’ı o toplantıya başkanlık etmemekle suçladı. Başkan Aydın ise “başkanlar isteği zaman başkanlık eder istediği zaman etmez, ben yönetmelik okuyorum sen yorum yapıyorsun” dedi. 

Oy birliği ile plan bütçe komisyonuna havale edilen bütçe en geç Çarşamba günü meclise gelerek görüşülecek. Diğer bir tartışmalı madde ise Vali Nihat Canpolat spor tesisleri içinde bulunan amatör evinin Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna tahsisi konusuydu. Plan Bütçe Komisyonunun tahsisin reddi yönündeki kararına MHP tarafından itiraz edildi. MHP Grup Başkan vekili Halit Demir karar ile Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Atsız’ın kin, nefret duygusuyla intikam almak istediğini söyledi.

AKP Grup Başkan vekili Mustafa Fikri Tekelioğlu’da kin, nefret ve intikam alma kelimelerinin meclis çatısı altında kullanılmaması gerektiğini, yapılanın sadece amatör spora destek vermek olduğunu söyledi. Plan bütçe komisyonu üyelerinden MHP meclis üyesi Osman Koç da, Halit Demir’e destek vererek “federasyon oyunu getirilmiştir. İdare kuyu kazmış federasyonda içine düşmüştür” dedi. Koç, ayrıca komisyonda aldıkları karar ile altına imza attıkları kararların içeriğinin birbirinden farklı olduğu iddia etti

Komisyon başkanı Şahin Yetikcan Osman Koç’un iddia ettiği komisyon kararlarındaki farklılık konusuna  açıklık getiremedi ve Koç’u doğrular mahiyette “imzalamadan önce okumalıydınız” cevabını verdi.

Tartışmalara rağmen plan bütçe komisyonunun tahsisin reddi kararı oy birliği ile kabul edildi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...