Sayfalar

3 Mayıs 2010 Pazartesi

Özdemir'den Kalkan'a: "O meydan emeğin, alın terinin meydanıdır."

Memur-Sen Kayseri Temsilcisi Aydın Kalkan’ın CHP ile ilgili sözlerine yanıt veren Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Enver Özdemir, Kalkan’ın CHP ile değil üyelerinin sorunları ile uğraşmasını istedi.

Eğitim Bir-Sen’in  çalışmalarını dikkatle izlediklerini ifade eden CHP İl Başkanı Enver Özdemir, “Hükümet yandaşı olmaktan öteye geçemeyen, çalışanlarının sorunları ile uğraşmaktan yoksun, laf kalabalığını sendikal hareket zanneden  bu kişinin CHP’ye dil uzatma hakkı yoktur“ şeklinde konuştu.
Özdemir, “Bugüne kadar  sendikacılığı hükümete yağ çekmek olarak algılayan, her ortamda hükümet yanlısı konuşmalarıyla dikkat çeken  Memur-Sen Temsilcisi Aydın Kalkan, hayatında ilk kez çıktığı 1 Mayıs alanında yaptığı konuşma ile hükümete karşı görevini yerine getirmiş olabilir. O meydan emeğin, alın terinin meydanıdır. Sendikacılık oynayanların bunu anlaması mümkün değildir. Alanda bulunan insanları tahrik edecek şekilde konuşma yapmak, emek sömürücüsü AKP’yi savunmaya  kalkışmak elbette ki tepki görecektir. 1 Mayıs ruhuna gölge düşürme girişiminde bulunarak, asıl provokasyonu bu şahıs yapmıştır.  CHP’nin bu anlamda kimseden hele hele bu şahıstan özür dilemek gibi bir durumu söz konusu olamaz. Üyelerinin sorunlarını ve sendikal haklarını savunması gerekenler, iktidar yanlısı olamaz. Hasbelkader içinde bulunduğu  kutlama komitesinin kendisine verdiği konuşma hakkını kötüye kullanan ve memurların temsilcisi olamayacağını kanıtlayan bu şahsı kınıyor ve hükümete yaranma çabalarından bir an önce kurtulup, gerçek görevini yapmaya davet ediyoruz” dedi.
 Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, İsmet İnönü’yü Hitler’e benzetmesine de tepki gösteren İl Başkanı Enver Özdemir, Başbakan’ın bu üslubu ile çizmeyi aştığını söyledi. Özdemir , “Milli mücadele kahramanlarından, eski genel başkanımız rahmetli İsmet İnönü’ye Faşist Hitler benzetmesi yapması saygı sınırlarını aşmıştır. 8 yıldır ülkede uyguladığı yöntemlerle diktatör heveslisi olduğunu ortaya koyan Sayın Başbakan’a bu tarz söylemler hiç yakışmıyor” dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...