Sayfalar

3 Mayıs 2010 Pazartesi

KAYSERİ İLE PAVLADOR KARDEŞ ŞEHİR OLDU

Kayseri ile Kazakistan ın Pavlador şehri arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. İmza töreninde iki ülke arasındaki ilişkinin geliştirilmesi yünündeki düşünceler dile getirildi.

Kazakistan ın Pavlador Bölge Valisi Bakitzhan Sagintayev ve Şehir Valisi Bakitjan Zhulamanov ile diplomat, bürokrat ve iş adamlarından oluşan heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki yi ziyaret etti. Ziyaret sonrası iki şehir arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Başkan Özhaseki, imza töreninde Kayseri nin tarihiyle ilgili bilgi vererek belediyecilik hizmetlerini anlattı.

6 bin yıllık geçmişe sahip Kayseri nin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ifade eden Özhaseki, ticaret ve sanayi şehri olarak bilinen Kayseri nin hayır işlerinde de hep örnek işler yaptığını kaydetti. Kardeş şehir ilişkilerini önemsediklerini belirten Özhaseki, şöyle konuştu:
Yüzyıllardır bir araya gelemeyen akraba topluluklar bir araya gelerek ilişkilerini geliştiriyorlar. Belediye olarak aldığımız kararla akraba topluluklar ile kardeş şehir ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Formalite ilişkilerden ziyade gerçekten kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkileri geliştirecek çalışmalar yapmayı amaçlıyoruz. Aynı kültürden, aynı coğrafyadan gelen akrabalar olarak bir arada ve güçlü olup coğrafyamızda oynanan oyunları bozmamız lazım.

Kayseri de çok sıcak karşılandıklarını belirterek duydukları memnuniyeti dile getiren Pavlador Bölge Valisi Bakitzhan Sagintayev de Kazak ve Türk kardeşlerin ilişkilerinin daha da gelişmesini umduklarını söyledi.

Kazakistan ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Sagintayev, iki ülkenin cumhurbaşkanları arasında imzalanan stratejik ortaklığın meyvelerini vermeye başladığını, iki ülke arasında kültür, eğitim ve ekonomi alanlarında ilişkilerin geliştirilmesini istediklerini bildirdi.

Daha sonra, Özhaseki ile Pavlador Şehir Valisi Bakitjan Zhulamanov arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Türk ve Kazak heyet üyeleri birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...