Sayfalar

4 Mayıs 2010 Salı

'Uganda'da bile olmaz'

Erdoğan'ın Hitler benzetmesi yanıt veren Baykal, "Uganda'da bile olmaz" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Deniz Baykal, partsisinin grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yaptığı suçlamalara yanıt veren Baykal, "Kötü niyet, husumet ve cahillik var" dedi.

"UGANDA'DA BİLE OLMAZ"
İkinci Dünya Savaşı yıllarında Hitler zulmünden kaçan bilim adamlarının İsmet İnönü'nün başında bulunduğu Türkiye'ye geldiğini hatırlatan Baykal, "Hitler'miş... Oradan kaçan o değerli bilim adamları Türkiye'nin modernleşme gayretine katılmayı görev bilmişlerdir. Mütevazı maaşlarıyla görev yapmışlardır. Onların yetiştirdiği hocalarla bizler yetişmişizdir. Dünyanın ulaştığı bilim seviyesini, tekniği ve sanat düzeyini Türkiye'ye aktarmışlardır. Bunları mı anlatacağız Türkiye'nin başbakanına. Bu durum Başbakan'ın zihin ve duygu haritasının bir kez daha ortaya çıkmasını sağlamıştır. Başbakan sadece ülkenin anayasası ile değil Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi değerleriyle de barışık değildir. Fırsat bulduğunda onlarla savaşmayı görev bilmiştir. Durduk yerde Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına Hitler benzetmesi yapmanın ne alemi var. Bu Uganda'da dahi olmaz. Başbakan modern Tükiye'yi sevmiyor" dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...