Sayfalar

15 Mayıs 2010 Cumartesi

GENÇLİK HAFTASI, GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ VE GENÇLİK KOŞUSU İLE BAŞLADI


Atatürk'ü Anma ve Gençlik Haftası çerçevesinde, Gençlik Koşusu ve Halk Yürüyüşü yapıldı. Sivas Caddesi ndeki Kasseria Alış Veriş Merkezi önünde başlayan Gençlik Koşusu ve Halk Yürüyüşü, yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Cumhuriyet Meydanı nda son buldu.
Gençlik koşusuna, bayan ve erkek atletler ile Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç katılırken, halk yürüyüşüne Vali Mevlüt Bilici, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ile daire müdürleri, spor kulübü yöneticileri ve sporcuları, izciler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yürüyüş sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Bilici, Türk milletinin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk e çok şeyler borçlu olduğunu, bunların başında da istiklalinin ve özgürlüğünün geldiğini ifade etti.

Vali Bilici, Türk halkı da şimdiye kadar bu borcunun farkında olmuş, her fırsatta büyük Önder Atatürk e olan bağlılığını ve minnetini dile getirmiştir. Şimdi de burada Atatürk ü anmak için yürüyoruz. Yürüyüşe, halkın ilgisi de Atatürk e olan sevginin ne denli büyük olduğunu gösteriyor. Atatürk sevgisi, her zaman içimizde var olacaktır dedi.

Cumhuriyet Meydanı na kadar koşan atletler ve yürüyen protokol ile vatandaşlar, burada büyük Önder Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı nı okudular.

  Gençlik koşusu bayanlarda birinci olan Ahmet Erdem Anadolu Ticaret Lisesi öğrencisi Saime Tokaç, ikinci Ahmet Erdem Anadolu Ticaret Lisesi öğrencisi Kezban Avcı ile üçüncü gelen Şeker Lisesi öğrencisi Sevda Gül e madalyalarını Vali Mevlüt Bilici taktı.

Erkeklerde birinci olan Malazgirt İlköğretim Okulu öğrencisi Turgay Bayram, ikinci olan Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencisi İsmet Yakut ve üçüncü olan Şeker Lisesi öğrencisi Gökhan Şahin e de madalyalarını Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çolak Bayraktar verdi.

 Büyüklerde birinci gelen Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ın madalyasını da Vali Bilici takdim etti. 

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...