Sayfalar

6 Mayıs 2010 Perşembe

PROVOKASYON VAR MI?


Şehit cenazesinde provokasyon tartışması akılları karıştırdı. Vali Mevlüt Bilici provokatörler olduğunu belirtiyor ve bu konuyla ilgili görüntülerden bahsediyor; ancak Emniyet Müdürü Arif Akkale provokatif bir hadise olduğunu düşünmediğini dile getiriyor.
Vali ve Emniyet Müdürünü farklı söylemlere iten sebeplerin ne olduğu bilinmiyor. Vali Mevlüt Bilici Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit’in cenaze töreninde alınan önlemlere ilişkin sorular üzerine cenaze törenini provoke etmek isteyenlerin olduğunu ve bunların görüntülerle belirlendiğini söylemişti.
Vali Bilici, “Bunların görüntüleri var, kim provoke ediyor biliniyor, görülüyor. Provoke edenler herhangi bir olay olduğunda adaletin karşısında cevabını vermek zorunda kalırlar. Bizim de içimiz yanıyor. O başka ama bu şehrin huzurunu bozmak için özel çaba sarf etmek başka. Herhangi bir provokatif eyleme sebebiyet vermemek için ilgili tüm kurumlar hassasiyetle görevlerini yerlerine getirmişlerdir. Alınan tüm önlemler, güzel vatanımızın şehitlik mertebesine ulaşmış kahraman evladını anlamına uygun şekilde defnedebilmek ve şehidimize sahip çıkan hemşerilerimizin terörle mücadele azim ve kararlılıklarına gölge düşürebilecek olası bir provokatif eylemi önleyebilme adına gerçekleştirilmiştir. Bu tür zamanlarda, milletin devletiyle birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiği herkesin ortak kanaatidir. Bundan önceki şehitlerimizde olduğu gibi son şehidimizin cenaze merasiminde de Kayseri halkı birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmiş, sağduyulu davranarak, şehitlerimizin son yolculukları sırasındaki kargaşadan bile medet umanların beklentilerini boşa çıkarmıştır. Kayseri halkı bir kez daha acısını yüreğinde yaşayarak, terörle mücadele konusunda moralimizi bozmak isteyenlere karşı dimdik ayakta durarak örnek bir tavır sergilemiştir” dedi.
Karabük İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Arif Akkale ise Kayseri’deki son gününde şehit cenazesinde provokatif bir hadise olduğunu düşünmediğini belirtti. Akkale, cenaze töreninde alınan tedbirlerin ise Kayseri halkına uygun olmadığını kaydetti.
  Akkale, "Sayın Bakanımıza şehit cenazesinin defin sırasında yapılan saldırı sebebiyle, özellikle biraz daha hassas davranılmasıyla ilgili yöntem ve tedbir değişikliğine gidildi. Ancak bu yöntemin de Kayseri halkı için uygun olmadığını düşünüyorum. Daha sağlıklı bir zeminde toplumun gerilmeden şehidini daha rahat bir ortamda defnetmesine imkan sağlamak lazım. Bu yöntemler değiştirilebilir. Bunları insanlar koyup, insanlar kaldırıyor” dedi. Gençlerin, askere giderken de aynı taşkınlığı, aynı heyecanı yaşadıklarını aktaran Akkale, "Şehitler geldiği zaman da aynı heyecanı yaşamak istiyorlar. Bunların bu heyecanına engel olmamak lazım. Belli bir mesafede toplumun ileri gelenlerini rahatsız etmeyecek şekilde, yöneticilerimize ve kamu görevlilerimize rahatsızlık vermeyecek şekilde bir olgunluk içinde bu işlerin yürütülmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Vali ile Emniyet Müdürü arasındaki görüş ayrılığının açıklamalarla dile getirilmesinin nedeni anlaşılamadı. Şehidimizin cenaze töreninde provokatörlerin bulunup bulunmadığı konusu hala belirsizliğini koruyor.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...