Sayfalar

6 Mayıs 2010 Perşembe

Vali, Pazarören'deki Ispıtın Yeraltı şehrini gezdi

Vali Mevlüt Bilici, Pınarbaşı İlçesi Pazarören Kasabası Ispıtın mevkiinde bulunan yeraltı şehrini gezerek incelemelerde bulundu.
İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yusuf Kenan Topçu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ile birlikte, Pınarbaşı İlçesi Pazarören Kasabası Ispıtın mevkiinde bulunan yeraltı şehrine gelen Vali Bilici, hafriyat alanında incelemelerde bulunup yetkililerden bilgiler aldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün 21.04.2010 tarih ve 84337 sayılı izinleri ile 26.04.2010 tarihinde temizlik çalışmasına Müze Müdürlüğü denetiminde başlanılan yeraltı şehrinin temizlenemeyen bölümlerinde 2. ve 3. katlara ait izlerin bulunduğu bildirildi. Yapılan araştırmalarda bu şehirlerin genellikle yoğun olarak Roma döneminde kullanıldığı, Selçuklularında bu yer altı şehirlerinden yararlandıkları ve askeri amaçlı kullandıkları belirtildi.
Yetkililer, Pazarören'deki yeraltı şehrinin tam planı ve müştemilatı dolgu moloz ve toprak temizlendikten sonra açığa çıkarılacağını söyledi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...