Sayfalar

6 Mayıs 2010 Perşembe

Uluslararası 5. Liselerarası Tiyatro Festivali 10-23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, düzenlediği toplantıda 10-23 Mayıs 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "Uluslararası 5. Liselerarası Tiyatro Festivali" hakkında bilgiler verdi.
Genel Sekreter Yalçın, festivalin uluslararası boyutta düzenlenmesi yönüyle Türkiye'de bir ilk olduğunun altını çizdi. Yalçın, "4 yılda 60 binden fazla seyircinin oyunları izlediği, 96 okuldan 2 bin gencimizin bu oyunlarda sahne aldığı bir tiyatro geleneğini başlatmış olduk. Festivalimiz bu yıl yurt içinden Kayseri ile birlikte Ankara, Sakarya, Adana, Ordu ve  Adıyaman illerinin yanı sıra yurtdışından Azerbaycan ve Kırgızistan'dan gelen okulların katılımıyla uluslararası boyut kazanıyor" diye konuştu. Sanatseverlerin, festival süresince sahnelenecek oyunların yanı sıra tiyatroya gönül vermiş sanatçı ve üniversitelerden öğretim üyeleri ile birlikte olma fırsatı bulacaklarını ifade eden Yalçın, "Televizyonda büyük ilgi gören Geniş Aile adlı dizide Kayserili ailenin büyük oğlu Cevahir'i canlandıran Ufuk Özkan, bu festivalde bizimle birlikte olacak. Ayrıca İstanbul ve  Erzurum üniversitelerinden gelen öğretim üyeleri ile Büyükşehir Belediye Konservatuarı'nda görevli tiyatro eğitmenlerimiz de festival süresince oyunları izleyip analizlerde bulunarak gençlerimize rehberlik edecekler" şeklinde konuştu.
Yalçın, "Tiyatro, insana insanı, insanca anlatma sanatıdır derler. Bu noktada gelecek nesillere tiyatro sevgisini aktarmak adına düzenlediğimiz festivalin çok anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Aynı zamanda Türkiye'de bir ilk olmanın ve bunu beşinci kez tekrarlamanın gururuyla bütün tiyatro severleri 10-23 Mayıs tarihleri arasında gösterilerimize bekliyoruz" diye konuştu.
Uluslararası 5. Liselerarası Tiyatro Festivali'nde sahnelenecek tüm oyunlar her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz olarak izlenecek. 24 liseden yaklaşık 500 öğrencinin katılacağı festival, 10 Mayıs Pazartesi günü saat 12.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve ardından kortej yürüyüşüyle başlayacak.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...