Sayfalar

24 Haziran 2010 Perşembe

Gebze'de sel!

Sağnak yağış, dün İstanbul-Şişli'yi, gece de Kocaeli'nin Gebze ilçesini vurdu.
Gebze'de Mimarsinan Mahallesi'nde evlerin 2. katlarına kadar sel sular yükseldi. İtfaiye ekipleri, gece boyunca mahsur kalanlar tahliye etmeye çalıştı.

Beylikbağı Parkı altındaki Mimarsinan Mahallesi sakinleri, akşam saatlerinde başlayan yağışların etkisiyle saat 10.30 sıralarında evlerine giren sel sularıyla uyandı. Başlangıçta evdeki eşyaları kurtarmak isteyen vatandaşlar, selin şiddetini artırması üzerine eşyaları bırakıp, canını kurtarma derdine düştü. Binaların ikinci katlarına kadar çıkan sel suları, mahalle sakinlerine zor anlar yaşattı. Araçları sürükleyen selden vatandaşlar, üst katlara çıkarak kurtuldu.

YAŞADIĞIMIZA İNANAMIYORUM

Bir çocuk annesi İnci Albayrak (25) yaşadığı dehşet dakikalarını şöyle anlattı: "Saat 10.30 sıralarıydı. Birden evimize giren sel sularıyla irkildik. Bizi bu felaketten komşularımız kurtardı. Çok zor durumdayız. Biz şimdi ne yapacağız? Sokakta kaldık. Beyim işsiz, burada kiracıyız. 5 yaşındaki kızım Cansu'yu da komşularımız kurtardı. Her taraf mahşer yerine döndü. Yaşadığımıza inanamıyorum".

Üç çocuk annesi Emel Önler ise, yavrularını sel sularından kurtarmak için binaların üst katlarına çıktıklarını söyledi. Kanser tedavisi gören Asiye Demir ise, yetkililerin bir an önce mahalleye acil yardım gönderilmesi gerektiğini belirterek, "Her şeyimiz sular altında kaldı. Ne yatacak yerimiz ne yiyeceklerimiz kaldı. Her şeyimizi sel sularına kapılıp gitti. Bunca insana ne olacak? Gece boyunca herkes evindeki suyu atmaya çalıştı. Fakat dışarılarda sularla kaplı. Bizim bununla mücadeleye gücümüz yetmez"

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...