Sayfalar

24 Haziran 2010 Perşembe

"FİLİSTİN'E YARDIM ADI ALTINDA TOPLANAN PARA VİLLALARA GİTMİŞ" İlhan Cihaner, tarikat ve cemaatlerin büyük vurgununu açıkladı.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, tarikat ve cemaatlerin büyük vurgununu açıkladı. Cihaner, "Filistin’e yardım adı altında makbuzsuz toplanan paralarla villalar yapıldığını ispatladığımızda artık inançlı insanlar para vermeyecekler ve sömürülemeyeceklerdi" dedi.

Erzircan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner Cumhuriyet gazetesine konuştu. Cihaner, siyasetçilerin ‘sözünü dinlemediği’ için hedef alındığını belirtti. Cihaner, “Hukuk dışına hiç çıkmadım ve tüm bunların bedelini ödetmek istediler” dedi.

İlhan Cihaner, yürüttüğü soruşturmayla ilgili olarak basına hiçbir bilgi ve belge sızmadığına dikkat çekti ve şunları söyledi:

"Eğer özel hayata ilişkin o konuşmalar sızsaydı o insanların bazıları sokağa bile çıkamaz hatta etraflarındaki insanları bile toplayamazlardı. Kimi inanç sömürüsü yapanlar, kimi ticarette suça karışarak, kimi kamu görevlileri de bunlara dahil olarak karışılan eylemler bizim soruşturmamızda kesişti. ‘Filistin’e yardım’ adı altında makbuzsuz toplanan paralarla villalar yapıldıysa biz bunu ispatladığımızda artık inançlı insanlar para vermeyecekler ve sömürülemeyeceklerdi. Okul parası diye toplanan paranın yüzde 20’sinin kişisel harcamalarda kullanıldığını ispatladığımızda yardım toplanamayacaktı. Hukuk dışına hiç çıkmadım ve tüm bunların bedelini ödetmek istediler."

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, hakkındaki tertibi şöyle yorumladı:

Yargıçlar, savcılar yılgınlığa sevk edilirken bir yandan da ‘belirlediğimiz alan dışına çıkmayın, çıkarsanız da başınıza her şey gelebilir’ mesajı verilmek istendi.

Tek isteğinin görevli bir mahkemede yargılanmak olduğunu belirten İlhan Cihaner, Adalet Bakanlığı'nın soruşturma sürecindeki tavrına tepki gösterdi.

"Altı ay boyunca bize küfrettiler kimse ama kimse ses vermedi. Sadece izlediler. Sabahın köründe Adalet Bakanlığı açıklama yapmasa, savcılar bir şey yapmayabilecekti. Ama savcılara ‘aferin’ der gibi bir açıklamaydı. Benim Yargıtay’da yargılanmam gerektiğini de açıklamalıydı."

KAYNAK:www.ulusalkanal.com.tr

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...