Sayfalar

24 Haziran 2010 Perşembe

"KAYSERİ İÇİN YENİ BİR KAPI ARALANIYOR"

Basın toplantısında konuşan Özhaseki, Erciyes Projesinin Kayseri için önemine değindi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki önümüzdeki pazar günü Erciyes'te temeli atılacak tesisler hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi.
Başkanlık Brifing Salonu'nda gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Özhaseki, toplantının dün yapılmasının planlandığını, ancak İstanbul'da meydana gelen terör eyleminde Kayserili Başçavuş'un şehit düşmesi üzerine bugüne ertelendiğini söyledi.
2005 yılında çıkarılan hinterland yasasıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi sınırlarının genişlediğini ifade eden Başkan Özhaseki, bu sayede Kayseri için daha büyük projeleri hayata geçirme imkanı bulduklarını kaydetti.

PROJE ÖZ KAYNAKLARLA YÜRÜTÜLÜYOR
Başkan Özhaseki, önümüzdeki pazar günü düzenlenecek törenle 16 tesisin temelinin aynı anda atılacağını ifade ederek, "6 mekanik tesis, sosyal tesisler, kayak pistlerin yapımı ve yapay karlama ünitelerinin temelini atacağız. Bu işlerinmaliyeti 80 milyon lirayı buluyor. Geçtiğimiz yıl başladığımız çalışmaları da eklersek yapacağımız işlerin maliyeti 100 milyon lira civarında. Bu işleri tamamen kendi paramızla yapıyoruz" dedi.

ALINAN SONUÇLAR SEVİNDİRİCİ
Başından beri Erciyes Projesi'ne büyük önem verdiklerini ve bu projenin Kayseri'nin geleceği açısından hayati öneme sahip olduğunun altını çizen Başkan Özhaseki, "Yapacağımız yatırımın amacına hizmet etmesi için son yıllarda gündemde olan küresel ısınma dahil çeşitli konularda dünyanın pek çok yerinden uzmanları davet ederek çalışma yaptık  ve aldığımız sevindirici sonuçlardan sonra yatırıma karar verdik" şeklinde konuştu.
 Başkan Özhaseki, proje için dünyanın sayılı turizm işletmecileri ile irtibat kurduklarını, hemen hepsinin projeye olumlu baktığını, buna rağmen henüz cevap vermediklerini belirterek, kendilerinin daha fazla beklemeye tahammülleri olmadığını söyledi.

ERCİYES'TEN EN GÜZEL ŞEKİLDE FAYDALANILACAK
Özhaseki, Kayseri'de emek yoğun anlayışına dayalı bir ticaret hayatı olduğunu, ancak zaman içinde bu alanda yatırım yapacak büyük sermayelerin küçük esnafı bitme noktasına getireceğini ifade ederek, "Yapacağımız yatırımla Kayseri'de bambaşka bir sektör oluşacak. Elde edilecek yıllık gelir organize sanayiden elde edilenden çok daha fazla olacak. Elimizde Erciyes gibi bir nimet var, bu nimetten en güzel şekilde faydalanmak amacındayız. Erciyes'te değişik alternatifli sportif ve kültürel faaliyet alanları olacak. Özellikle kayak turisti gezgin bir özelliğe sahip. Bu yıl gittiği yere ertesi yıl gitmiyor, bu sayede Erciyes'e gelecek turist sayısında ciddi artış elde etme imkanımız var" dedi.

GENÇLER İÇİN YENİ İSTİHDAM ALANI
Projenin tam anlamıyla faaliyete geçmesiyle en az 5 bin kişiye istihdam alanı sağlanacağını belirten Başkan Özhaseki, "100 milyon Avro doğrudan, 100 milyon Avro'da dolaylı yollardan gelir sağlanacak. Ayrıca bu faaliyetler şehrin sosyal ve kültürel hayatına da renk katacak. Daha önce yaptığımız bir turizm çalışmasında Kayseri'ye yüzlerce Hollandalı turist geldi. İçlerinden biri bana Erciyes Dağı'nı ve buraya daha önce yapılmış tesisleri kastederek 'Tanrı eliyle yapılan her şey mükemmel, ancak insan eliyle yapılanlar da oldukça çirkin' dedi. Gerçekleştireceğimiz proje ile ülkemizin en modern tesislerini buraya inşa edecek ve Erciyes'teki bu kötü imajı sileceğiz" şeklinde konuştu.

MEKANİK TESİSLER ONBİNLERCE İNSAN TAŞIYACAK
Basın mensuplarına Pazar günü temeli atılacak olan tesisler hakkında da bilgiler veren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Mevcut tesislere 15 tane daha mekanik tesis ekleyeceğiz ve kayak pisti alanını 1 milyon 700 bin metre kareye çıkaracağız. Mekanik tesisler ile ilk etapta saatte 31 bin kişi kayak pistlerine taşınacak. Mekanik tesislerin başlama ve bitiş yerlerinde insanların her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilecek sosyal tesisler yer alacak. Kongre merkezinin yanı sıra futbol kulüplerinin yaz kampları için 9 adet futbol sahası inşa edilecek. Şu an yapacağımız çalışmalar sonunda 40 km daha kayak pisti ortaya çıkıyor" dedi.
 Erciyes Dağı kayak tesislerine hali hazırda kullanılan Hisarcık içinden geçen yola üç yeni yol daha eklenerek 4 yoldan çıkılacağını belirten Başkan Özhaseki, tüm projenin 275 milyon Avro'ya mal olmasını beklediklerini ifade etti.

PROJE KAYSERİ'Yİ GELECEĞE TAŞIYACAK
Başkan Özhaseki Kayseri için yeni bir kapı aralandığını ve fırsat alanlarının ortaya çıktığını vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı: "Kamu alanı için zor ve uzun soluklu bir iş. Belki de bir yerel yönetim olarak dünyada ilk defa Kayseri Büyükşehir Belediyesi böyle projeye imza atıyor. Bir şehrin ekonomisi canlı ve dinamik ise o şehirler büyüyor ve ileri gidiyor. Bu proje Kayseri'yi geleceğe taşıyacak. Kayseri'de hizmet sektöründe bir ilk olacak proje yeni işlere de kapı aralayacaktır. Hava İkmal Fabrikası sanayi alanında Kayseri'ye yön vermiştir. Eski Sanayi de öyledir. Bunların yanında Yamula Barajı, Raylı Sistem ve Doğalgaz'da Kayseri için önemlidir ancak Erciyes Projesi hepsinden daha önemlidir. Kayseri'deki her kesimden bu konuda büyük destek alıyorum, ben bu vesile ile herkese teşekkürlerimi sunuyorum".

ERCİYES'E ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERLERİ
Öte yandan temel atma törenine katılmak isteyen vatandaşlar için aşağıda belirtilen bölgelerden saat 10.00 da hareket edecek şekilde ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek. Ayrıca; Meydan - Valilik önünden saat 10.00-11.00 arasında Erciyes temel atma bölgesine sürekli olarak otobüs kaldırılacak.
Otobüslerin bölgelere hareket yerleri şu şekilde olacak:
 - İLDEM BÖLGESİ: İldem Hareket Amirliği önünden,
 - CIRGALAN BEYAZŞEHİR BÖLGESİ: Bilet gişesi önünden,
 - TOKİ BÖLGESİ (AŞAĞI) : Sağlık ocağı önünden,
 -TOKl" BÖLGESİ (YUKARI): Durmazlar Market önünden,
 -MİMSİN BÖLGESİ: Ana cadde üzerindeki bilet gişesi önünden,
 -TALAS- ANAYURT BÖLGESİ: Hareket memurluğu önünden,
 -TALAS BÖLGESİ: Osmanlı evi önünden,
 -BELSİN BÖLGESİ :Tınaztepe son duraktan hareket edip Kürsü durağından,
 -ESKİŞEHİR BAĞLARI-DANİŞMENT BÖLGESİ: Muhtarlık önünden,
 -ESKİŞEHİR BAĞLARI-SELÇUKLU BÖLGESİ: Muhtarlık önünden,
 -ESKİŞEHİR BAĞLARI-OSMANLI BÖLGESİ: Muhtarlık önünden,
 -HACILAR BÖLGESİ: Hacılar Meydanı'ndan,
 -HİSARCIK BÖLGESİ: : Hisarcık Meydanı'ndan,
 -ERKILET BÖLGESİ: Eski belediye önünden,
 -ŞEHİR MEYDANI-VALİLİK ÖNÜ : Görevli personelin gözetiminde saat 10:00-11:00 arasında ihtiyaç durumuna göre sürekli otobüs kaldırılacak.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...