Sayfalar

24 Haziran 2010 Perşembe

Sen misin eleştiren!

Obama, Afganistan'daki Amerikan güçlerinin komutanını görevden aldı.
ABD Başkanı Barack Obama, 'Kendi askerlerimi bile savaşı kazanacağımıza ikna edemiyorum' diyen Afganistan'daki Amerikan güçlerinin komutanı Orgeneral Stanley McChrystal'ı daha sonra özür dilese de görevinden aldı.

Rolling Stone dergisinde yayımlanan mülakatta sarf ettiği, 'Obama yönetiminin önemli isimleriyle sorun yaşıyorum. Afganistan'a yeni asker gönderilmesi talebime Obama çok anlayışsız davrandı ve geç yanıt verdi' şeklindeki sözler Orgeneral McChrystal'ı görevinden etti. Acilen Kabil'den Washington'a çağrılan ve Obama ile baş başa yaklaşık 2 saatlik bir görüşme yapan orgeneral görevinden alındı, yerine de General David Petraeus atandı.

BAŞKOMUTAN SIFATIYLA...

Yorumlar, ülkede ABD Başkanı'nın aynı zamanda başkomutan olduğu, sivillerin askeri komutanın üstünde yer aldığı ve Obama'nın bu yetkiyi kullandığı yönünde. Alınan bu kararla, ABD'nin Afganistan'daki stratejisinde büyük bir değişiklik beklenmiyor. Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan Afganistan'a gidecek olan Petraeus kısa süre önce senato komitesinde konuşurken geçirdiği baygınlıkla gündeme gelmişti. Obama, görevden aldığı General Stanley McChrystal'in dergideki yorumlarının, Amerikan ordusunun sivil kontrolünü zayıflattığını söyledi. McChrystal'in istifasının hayli üzüntü verici, ancak doğru bir adım olduğunu kaydeden Obama, komutanın davranışının bir generalde bulunması gereken kriterlere uygun düşmediğini vurguladı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...