Sayfalar

1 Temmuz 2010 Perşembe

AKP'ye il başkanı aranıyor

 AKP Teşkilat Başkan Yardımcısı ve MKYK üyesi Agah Kafkas ile Kayseri Koordinatörü-Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen il başkanlığı konusundaki ön görüşmelere parti il binasında başladılar. Her iki milletvekili de sabah saat onda AKP il teşkilatına gelerek ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları ile tek tek görüşerek il başkanlığı için ismi netleştirmeye çalıştılar. Teşkilatın çeşitli kademeleriyle yapılan görüşmelerin ardından adaylarla görüşmeler yapıldı ve bu görüşmeler Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirildi.

Teşkilat Başkan Yardımcısı Agah Kafkas ve Bölge Koordinatörü Polat Türkmen, başkanlık makamının karşısındaki odada önce il başkanlığı için adı geçen Kayseri Eski Milletvekili Mustafa Duru ile görüştü.

 Görüşme sonrası Başkan Özhaseki’nin odasına giren Mustafa Duru istişare sadece istişare yapıldığını söyledi.

Daha sonra bugüne kadar başkanlık için adı geçmeyen Rıfat Yelkenoğlu ile görüşüldü. Mahmut Cabat yönetiminde bulunan ve yürütme kurulu üyesi olan Rıfat Yelkenoğlu, Cabat’la birlikte istifa etmişti. Yelkenoğlu ile yapılan görüşme sürpriz olarak algılandı.

Ardından, başkanlık için ismi geçen diğer adaylardan Müsiad Şube Başkanı İsmail Ruhlukürkçü ile görüşüldü. Ruhlukürkçü görüşme sonrası konuşmak istemedi ve isminin geçmesine rağmen kendisine herhangi bir teklif gelmediğini söyledi.

Adaylarla görüştükten sonra Başkan Mehmet Özhaseki ile  konuşan AKP Teşkilat Başkan Yardımcısı Agah Kafkas ve Bölge Koordinatörü Polat Türkmen herhangi bir isim üzerinde durmadıkların söylediler. Başkanlık için 150 isimle görüştüklerini söyleyen Kafkas görüşmelerin devam edeceğini kaydetti.

Büyükşehir Belediyesinden ayrılan AKP Teşkilat Başkan Yardımcısı Agah Kafkas ve Bölge Koordinatörü Polat Türkmen yeniden il teşkilatına geçerek bir toplantı yaptılar.

Bu arada teşkilat başkanı Ekrem Erdemin Melikgazi ilçe başkanı Sadi Köylü’yü aradığı ve istifasını yeniden istediği belirtildi. Bunun üzerine Melikgazi ilçe teşkilatının istifa etmeyi kabil ettiği öğrenildi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...