Sayfalar

19 Temmuz 2010 Pazartesi

Kayseri'nin sandıklı kilimlerine ilgi artıyor

Sadece kayseriye ait olduğu söylenen sandık motifli kilime turistler tarafından büyük ilgi gösterildiği bildirildi.
Kayseri'de Pınarbaşı İlçesi'ne ait olan ve Türkiye'de sadece burada yapılan sandıklı motifli kilimin, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olduğu bildirildi. Amerika ve Avrupa ülkeleri tarafından büyük ilgi gösterilen sandıklı motifli kilim hakkında bilgi veren halı ve kilim ticaretiyle uğraşan Hüseyin Başpınar, "Bu motif Türkiye'de sadece Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'nde yapılıyor. Bu ilçeden başka bir yerde bu motif yapılmaz. Ama bu kilimlerden pek elimizde yok. Elimizde bu motifte bulunan kilimleri yurt dışına gönderiyoruz . Özelliklede Amerika ve Avrupa ülkelerine satıyoruz. Buraya gelen turistler bu motifteki kilimlere ilgi gösteriyor" dedi.
Son zamanlar da turistlere kilim satamadıklarını belirten Başpınar, "Son zamanlarda sadece bakıp gidiyorlar. Bunun nedeni ise, önceden kilim almak için gelen turistlere fiyatlarının 20 kat üzerinde bir ücretle satılıyordu. Turistlerde artık almıyorlar. Turistler buralara gelirken ellerinde bir kitapları var. Onda her şey yazıyor. Kitapta, 'Türkiye'den kilim almayın' diye yazıyor. Onlarda doğal olarak almıyorlar. Korkuyorlar artık" dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...