Sayfalar

19 Temmuz 2010 Pazartesi

MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu, Kayseri Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili, İçişleri ve Milli Savunma Eski Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya'yı makamında ziyaret etti.   
  Cemiyet binasında Altınkaya'yı ziyaret eden Çakmakoğlu, Türkiye'nin geldiği süreç içerisinde yapılan çalışmaları değerlendirdi.  
  Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türkiye'nin temel kurucusu olduğunu belirten Çakmakoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisinde özel bir ordunun düşünülemeyeceğini ifade etti. Çakmakoğlu "Özel eğitilmiş, ya da aylık ücret alarak görev yapanlar kastediliyor ise bunun kanunu zaten benim zamanımda çıkarılmıştır. Subay, astsubaylar, uzman çavuşlar, uzman onbaşılar zaten aylık ile çalışan askerlerdir. Peki, amatör dediğimiz  aylık ücret almayan çok cüzi bir harçlık alan normal askerlerimiz vardır. Burada ki maksat yada benim kendimce  yorumum. Terör ile 30 seneye yaklaşan mücadele de içimizde ki ayrılıkları bitiremedik. Uzmanlaşmış bir kadro gerektiği için 15 aylık askerleri 3-5 aylık eğitimden geçirerek, mücadele etmenin güçlüğünü göstermek ve mücadele sırasında kaybettiğimiz şehitlerin sayısını  azaltmaktır ve bunun içinde, bu işi meslek edinmiş olanları ordunun içerisine almaktır maksat. Yoksa ayrı bir ordu meselesi değildir" şeklinde konuştu.  
  Çakmakoğlu, hükümete yüklenerek, "Yasama organı ve yürütme organı '8 senedir bu devleti yönetiyorum' iddiasında bulunan bu icra kadrosunun elinde. Yürütmenin başı Cumhurbaşkanı da elinde olan bir gücün, dayatması ile yapılan anayasa değişiklikleri bütün toplumun kabul edeceği ortak bir kurulda tartışalım. Anlaştıklarımızdan bir metin çıkartalım dedik, fakat buna uyulmadı. Dediğim dedik çaldığım düdük oldu" diyerek konuşmasına son verdi.  

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...