Sayfalar

26 Ağustos 2010 Perşembe

BAŞBAKAN BENİM ÜZERİMDEN SCHRÖDER’LE PAZARLIK YAPTI

Konya''nın Karapınar ilçesi yakınlarında meydana gelen ve 49 kişinin yanarak can verdiği trafik kazasıyla ilgili açıklamalarda bulunan İpek Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Derviş Binboğa, yılardır açıklanamayan şok bir iddiayı ortaya attı. Söz konusu korkunç kazanın ardından şirketi İpek Turizm’in günah keçisi ilan edildiğini anlatan Binboğa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kusurlu olduğunu savunduğu Mercedes firmasını aklamak için kendisi üzerinden Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'' ile pazarlık yaptığını iddia etti.
AKP hükümetinin hazırlattığı Anayasa değişikliği paketi için 12 Eylül’de yapılacak olan referandum öncesi ortaya atılan iddialar dudak uçuklatacak cinsten… İktidara yakınlığı ile bilinen Zaman Gazetesi, bu kez de 13 yıl önce Konya''nın Karapınar ilçesi yakınlarında çoğu üniversite öğrencisi 49 kişinin yanarak hayatını kaybettiği otobüs kazasını gündeme getirerek HSYK aleyhinde karalama kampanyası başlattı. Zaman Gazetesi önce gün manşetinden verdiği haber ile söz konusu olayı 13 yıl sonra gündeme getirerek, HSYK’nın davaya bakan 11 hâkimin atamasını yaptığı iddiasını ortaya attı. 
Zaman gazetesinde yayınlanan bu haberle alakalı açıklamalarda bulunan İpek Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Derviş Binboğa, davadan alındığı için istifa eden eski Hakim Habip Kılınç''ın, Zaman gazetesine verdiği açıklamalarına destek verdi. Söz konusu otobüs yangınında haklı oldukları davada haksız duruma düştüklerini dile getiren Binboğa, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin bilirkişi raporunda Mercedes firmasının ürettiği bu otobüslerle ilgili, “Pimi gövdesine bağlanmış el bombası; her zaman patlayabilir” ifadesine yer verildiğini açıkladı.
Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ile Adalet Bakanı Sami Türk’ün davanın seyrine müdahale ettiğini öne süren Binboğa, kendisinin mağdur edildiğini söyleyerek “Onlara hakkımı helal etmiyorum” dedi. 
Daha sonra iktidara gelen AK Parti hükümetinin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde de Türkiye Büyük Millet Meclisindeki 550 milletvekiline konuyla alakalı mektup yolladığını anlatan Binboğa,  49 kişinin yanarak can verdiği korkunç kazayla ilgili AKP’li vekillerin soruşturma önergesi vermesi için uzun uğraşlar sarf ettiğini anlattı. Bu yoğun girişimlerinin ardından başarılı olduğunu AK Parti Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya’nın meclise araştırma önergesi sunduğunu ifade eden Binboğa, söz konusu kazayla alakalı verilen araştırma önergesinin diğer AKP’li vekiller tarafından oy çokluğu ile reddedildiğini söyledi.
Daha sonra şok bir iddia ortaya atarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kusurlu olduğunu savunduğu Mercedes firmasını aklamak için kendisi üzerinden Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'' ile pazarlık yaptığını iddia eden Binboğa, “Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder Türkiye’ye müdahale etti. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la benim üzerimden pazarlık yaptı. Avrupa Birliği uğruna bizim davamızın ört pas edilmesini sağladılar” dedi. 

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...