Sayfalar

26 Ağustos 2010 Perşembe

SÜMER EROL: "AZINLIĞIN BARO BAŞKANI"

Geçtiğimiz günlerde MÜSİAD’ın öncülüğünde bir araya gelen ve referandumda “Evet” oyu vereceklerini açıklayan meslek kuruluşlarından Baro’ya, Baro üyesi avukatlardan tepki geldi. Baro Başkanı Ali Aydın’ın şahsi görüşünü Baro’nun görüşü gibi açıklamasının etik olmadığının altını çizen Avukat Sümer Erol, Ali Aydın’ın bin üyesi olan Baro’da 275 oy alan azınlık temsilcisi olduğunu söyledi. 
Avukat Sümer Erol, İnşaat Mühendisleri Odası’nda düzenlediği basın toplantısında Baro Başkanı Ali Aydın’a tepki gösterdi. Kayseri Barosu’na kayıtlı avukatların da destek verdiği basın açıklamasında Sümer Erol, Ali Aydın’ın şahsi görüşünü Baro’nun görüşü gibi yansıtmasının etik olmadığını belirterek, Aydın’ın azınlık temsilcisi olduğu görüşünü savundu. 
Halk oyuna sunulan değişikliklerin 12 Eylül Anayasasını aratacak düzeyde olduğunu ifade eden Erol, değişikliklerin amacının siyasi iktidarın yargıdan kurtulma çabası olduğunu ifade etti. 
Sorulan bir soru üzerine değişikliklerin 12 Eylül darbecilerine yargı yolunu açacağı iddiasının bir yalan olduğunu söyleyen Erol, bu iddianın gerçeği yansıtmayan samimiyetsiz bir iddia olduğunu vurguladı. 

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...