Sayfalar

26 Ağustos 2010 Perşembe

Kılıçdaroğlu meydan okudu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de Başbakan Erdoğan'a seslendi: Adam gibi adamsan, yürekli adamsan, sözüne güveniyorsan, bilgin kültürün varsa çık televizyona tartışalım. Söz veriyorum senin yolsuzluk dosyalarını getirmeyeceğim. Sadece Anayasa konuşacağız.
Adam gibi adamsan karşıma çık tartışalımKılıçdaroğlu, Erdoğan’a televizyonda düello teklifini Elazığ, Bingöl ve Tunceli mitinglerinde yineledi: Söz veriyorum yolsuzluk dosyanı getirmeyeceğim. Sadece Anayasa konuşacağız 
Haber: Macit SOYDAN
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Adam gibi adamsan, çık televizyona tartışalım diyorum. Söz veriyorum, onun yolsuzluk dosyalarını getirmeyeceğim. Sadece Anayasa konuşacağız” dedi. Kılıçdaroğlu, Güneydoğu turunun ikinci gününde dün Elazığ, Bingöl ve Tunceli’de vatandaşlara hitap etti. Kılıçdaroğlu, Elazığ PTT meydanında düzenlene mitingde, yine Başbakan Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Kılıçdaoğlu, kentteki sanayi atağının AKP ile bittiğini belirterek, şöyle konuştu:
Vatandaşın parasıyla kampanya
“Bizim otobüsümüz bu aldığımız para belli. Biz kendi imkanlarımızla geziyoruz. Recep Bey’in altında otobüsü var. Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti yazıyor. Yani devletin imkanlarıyla geziyor. Onun parasını fakir fukara veriyor. Önce sanayiyi bitireceksin, sonra Elazığ’a gelip benim anayasama ’evet’ ver diyeceksin.” Vatandaşlardan “AKP’ye 12 Eylül’de ders vermelerini ve milletin yakasından düşürmelerini” isteyen Kılıçdaroğlu, “Dokunulmazlıkları neden Anayasa değişikliğine koymuyorlar? Bir Başbakanın boğazından haram lokma inmemişse neden dokunulmazlıkları kaldırmaz” diye sordu.

Aziz Nesin yaşasaydı...
Erdoğan’a televizyonda karşı karşıya gelme teklifini yineleyen Kılıçdaroğlu, “ Adam gibi adamsan, yürekli adamsan, sözüne güveniyorsan çık televizyona tartışalım diyorum. Söz veriyorum, onun yolsuzluk dosyalarını getirmeyeceğim. Sadece Anayasa konuşacağız. Bunlar 12 Eylül’den hesap soramazlar. Hesap soracaksan önünde Yaşar Büyükanıt duruyor.  O muhtırayı veren paşadan hesabı da biz soracağız” dedi. Eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’a üstün hizmet madalyası verilmesini eleştiren CHP lideri, “Kendilerine muhtıra veren paşaya üstün hizmet madalyası verdiler. Rahmetli Aziz Nesin olsaydı buna inanamazdı” diye konuştu.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Güneydoğu turunun ikinci gününde dün Elazığ PTT meydanında vatandaşlara seslendi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...