Sayfalar

26 Ağustos 2010 Perşembe

"Bitaraf olan bertaraf olur'' sözünü Suriye'deki Baaz Partisi söyler

Ticaret Odası Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı.
Toplantıda konuşan Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, hükümetin referandum konusunda vatandaşı baskı altına aldığını belirterek, “Bunun demokrasi ile hukuk ile hiçbir ilgisi yoktur” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın ''Bitaraf olan bertaraf olur'' şeklindeki açıklamalarını da Suriye Baaz Partisi uygulamalarına benzeten Kilci,  yazdığı kitap ile gündeme bomba gibi düşen Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı''ya da destek verdi.
Kilci, “Bizim cemaatler ile kavgamız yok. Ama politize olup, dini istismar ediyor ve rant peşinde koşuyorlarsa karşıyız” dedi. Oda üyelerine yönelik 29 Eylül’de  Çanakkale gezisi düzenleyeceklerini de ifade eden Kilci, bütün oda üyelerinden bu geziye ilgi göstermelerini isteyerek, “Çanakkale Şehitliği’ni görmeden ölmek hiç yaşamamak demektir” dedi.
Kilci, terör örgütü PKK’nın bazı sözcülerinin “Devlet ile anlaştık” şeklindeki açıklamalarına da sert çıktı. Kilci, Türkiye Cumhuriyeti, terörle pazarlık içine girmez. Milletin sabrını sınamasınlar” diye konuştu.
Konuşmasında ayrıca yazdığı “Haliç''te Yaşayan Simonlar: Dün Devlet, Bugün Cemaat” kitabı ile gündeme bomba gibi düşen Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı''ya da destek veren Başkan Kilci, “Bizim de cemaatler ile kavgamız yok. Ama politize olup, dini istismar ediyor ve rant peşinde koşuyorlarsa cemaatlerin karşısındayız” dedi.
Diğer yandan Ticaret Odası Meclis Toplantısı sonrasında oda üyeleri, iftar yemeğinde de biraraya geldi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...