Sayfalar

26 Ağustos 2010 Perşembe

Şeker Kurumu da Bakanlıktan sonra Kayseri Şeker Fabrikası ile ilgili haksız haberleri yalanladı

Kayseri Şeker Fabrikası ve yönetim kurulu üyeleri hakkında Çalık Grubu’na ait Sabah ve Takvim gazeteleri ile Taraf Gazetesi’nde yayınlanan haberlerin asılsız olduğu Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teştiş Kurulu Başkanı’nın resmi yazısının ardından Şeker Kurumu’nun resmi yazısıyla da ortaya çıkmış oldu.
Sözkonusu gazetelerde yayınlanan haberlerde iddiaların kaynağının Sanayi ve Ticaret Bakanlığı olduğu ileri sürülüyordu. 
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Ayhan Erdoğan imzasıyla Kayseri Şeker Fabrikası’na gönderilen yazıda bakanlık teftişinin devam ettiği, dolayısıyla yazılmış herhangi bir teştif raporunun bulunamayacağı belirtilmişti.
Sanayi Bakanlığı Teftiş Kurulu’nun ardından Türk Şeker Kurumu da söz konusu gazetelerdeki Kayseri Şeker’e 2009 ve 2010 yıllarında trilyonlarca liralık ceza kesildiği iddialarını yalanladı.
Genel sekreter M. Jale Leblebici imzasıyla Kayseri Şeker’e gönderilen yazıda 2005 yılında kesilen ve yargı aşamasında olan cezanın dışında fabrikaya 2009 ve 2010 yıllarında kesilmiş herhangi bir ceza olmadığı ifade edildi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...