Sayfalar

26 Ağustos 2010 Perşembe

Demokrat Parti (DP) :"Diktatörlüğe 'hayır'

Demokrat Parti (DP) Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Polat Üründül, referandumun diktatörlüğe giden bir yol olduğunu belirterek, "Bir kişi veya partinin kendi başına anayasayı değiştirmesine karşıyız.
Üstelik AKP'nin sunduğu taslağın yetersiz olduğunu evet oyu verecekler de söylüyor.Bu ülke zaten yetersiz bir Anayasayla yönetiliyor. Bu kadar yetersizlikler zincirine ne gerek var?" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın DP, CHP ve MHP’yi ruh üçüzü olmakla suçlamasına tepki gösteren Demokrat Parti (DP) Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Polat Üründül“Bizim tek ortağımız milletir ve ülkenin birliğini bozan AKP’nin açılım politikasında kimlerle ruh üçüzü olduğu da bellidir. Başbakan Mitinglerinde Adnan Menderes’i örnek göstererek onun kemiklerini sızlatmamalı. Menderes Atatürkçü, Milliyetçi ve Özgürlükler konusunda samimi bir insandı” sözlerini söyledi. Genel Başkanları Hüsamettin Cindoruk’un Meclis başkanı olduğu dönemde tüm partilerin uzlaşısıyla değişikliklerde bulunduğunu belirten Üründül, “İktidar olduğumuzda Türkiye için çağdaş ve özgürlükçü bir anayasa oluşturacağız. Bu Cumhuriyet ilkelerine ve Milli değerlere aykırı olmayan bir Anayasa olacak. O nedenle şimdi AKP anayasasına ‘Hayır’ diyoruz”  ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...