Sayfalar

2 Eylül 2010 Perşembe

Dar gelirli ailelere dağıtılan 50 TL vatandaşlar için adeta çileye dönüştü

Erzurum'un Oltu ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından dar gelirli ailelere dağıtılan 50 TL vatandaşlar için adeta çileye dönüştü.

Geçtiğimiz yıllarda imza karşılığı vakıf görevlileri tarafından teslim edilen yardımların bu yıl banka aracılığı ile yapılması vatandaşları zor durumda bıraktı.
İlçeye bağlı köylerden yardımları alabilmek için ilçe merkezine gelen vatandaşlar aldıkları 50 TL tutarındaki yardımından önemli bir kısmını yol ücreti olarak ödediklerini belirtti. Uygulamanın kendilerini zor durumda bıraktığını anlatan vatandaşlar, "Önceki yıllarda bu yardımlar SYDV görevlilerince imza karşılığında bizlere veriliyordu. Bu yıl yapılan uygulama ile banka hesaplarına aktarılıyor. Birçok arkadaşımız 20 TL ilçeye gelip gidebilmek için ücret ödüyor. Aldığımız yardımı da yol ücreti olarak ödemek durumunda kalıyoruz" dediler.
İlçe merkezinde banka şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturan çoğunluğu yaşlı vatandaşlar 50 TL tutarındaki yardımı alabilmek için saatlerce beklemek durumunda kaldılar.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...