Sayfalar

2 Eylül 2010 Perşembe

Kılıçdaroğlu, ''Devrimciler de ülkücüler de yaşadıkları acıları Recep Beye sömürtmeyecekler.''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''İster devrimciler, ister ülkücüler yaşadıkları acıları Recep Beye sömürtmeyecekler'' dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Osmaniye Devlet Bahçeli Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

CHP'nin düşüncesinin, felsefesinin temelinde insan olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ''bu coğrafyada herkesin barış içinde yaşadığı, evine alın teriyle kazandığı ekmeği götürdüğü bir ülke için'' çalıştıklarını söyledi.

AK Parti'nin anayasa değişiklikleri ile yargıyı yeniden şekillendirmeyi ve kendi partililerini atamayı hedeflediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, ''Recep Bey diyor ki 'yeteri kadar malı götürdük, köşeyi de döndük, bundan sonra da halkın ayak sesleri geliyor bunlar meydanlarda hesap soracağız diyorlar...' korkuyor, 'ben kendi hakimlerimi atayayım da beni beraat ettirsinler' diyor. Yedirmezler Recep Bey, bu millet sana hesap soracak'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002'de Osmaniye'de yaptığı konuşmada ''Ben argo değil, milletin dilini konuşuyorum, onlar bu dili anlamazlar çünkü milletin dilini anlamak için fil dişi kuleleri değil sokağı bilmek lazım'' dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Mademki sen milletin dili ile konuşmayı biliyorsun, çiftçiye 'ananı da al git' diyen adam milletin diliyle mi konuşuyor? Argo konuşmuyormuş beyefendi, sen Başbakansın bir çiftçi Başbakan'ı bulmuş en azından 'bir derdimi anlatayım' demiş, sen çiftçiye tahammül edemiyorsan, milletin derdini nasıl dinleyeceksin?'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın dokunulmazlıkların kaldırılacağı sözünü verdiğini ama bu sözü yerine getirmediğini de ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Yiğit adam, düzgün adam söz verdi mi kapı gibi arkasında durur. Recep Tayyip Erdoğan böyle bir adam değildir'' dedi.

-''12 EYLÜL'Ü SÖMÜRÜYORLAR...''-

AK Parti iktidarının 12 Eylül'den hesap soracağını söylediğini ifade Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Soramazlar çünkü bunlar 12 Eylül'ün yetiştirmesi. 12 Eylül'ün bedelini devrimciler ve ülkücüler ödedi. Bunlar ne yaptı? Şimdi kalkmış 12 Eylül'ü sömürüyorlar. İster devrimciler, ister ülkücüler yaşadıkları acıları Recep Beye sömürtmeyecekler.''

AK Parti'nin referandum propagandası kapsamında ülkenin her yerini ''evet'' afişleri ile donattığını, gazetelere tam sayfa ilanlar verdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, ''Bu değirmenin suyu nereden geliyor Recep Bey, bu millete bir anlat bakalım'' dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerini, ''evet' oyu ver Recep Beyi, 'hayır' oyu ver memleketi kurtar. Bir tarafta Recep Bey, bir tarafta memleket var, takdir sizin'' diye tamamladı.

Mitinge Genel Sekreter Önder Sav, parti yöneticileri ve milletvekilleri katıldı.

Miting meydanında sıcak nedeniyle fenalaşan bazı vatandaşlara ise alanda bulunan ambulanslarda müdahale edildi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...