Sayfalar

2 Eylül 2010 Perşembe

Deniz Bölükbaşı Kayseri'de konuştu: "AKP'nin hesaplarını boşa çıkarın"

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, AK Parti'nin referanduma götürdüğü anayasa değişikliği paketinde gizli hesaplar bulunduğunu savunarak, ''Ülke sizin, karar sizin. Sandığa gidin ve AKP'nin hesaplarını boşa çıkarın'' dedi.

Bölükbaşı, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eraslan'ın verdiği iftar yemeğine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, herkesin kendi bakış açısından referandumda nasıl bir tavır alacağını açıkladığını belirten Bölükbaşı, şunları söyledi:

''Sayın Başbakan ve AKP, anayasa değişikliği paketi için, hukukun üstünlüğü, daha fazla özgürlük, 12 Eylül Anayasasının izlerinin silinmesi gibi sloganlarla vatandaşlardan evet oyu istiyor. Ancak bu istekte samimi değiller. Çünkü 12 Eylül Anayasası şimdiye kadar 17 kez değişime uğramış, 86 maddesi de değiştirilmiştir. 12 Eylül Anayasasının getirdiği YÖK'ün kaldırılmasıyla ilgili hiçbir madde yok değişiklik paketinde. Samimi olmadıklarının en önemli göstergesi bu.''

Anayasa değişikliği paketinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin 2 gizli hesabı bulunduğunu ileri süren Bölükbaşı şöyle devam etti:

''Bunlardan birisi, PKK açılımının önünü açmak, yani ülkeyi etnik ayrışmaya sürüklemek, bir diğeri de AKP yolsuzluklarının hukuk önünde hesabının sorulmasına engel olmak. MHP, bu anayasa değişikliğine ülkeyi etnik ayrışmaya ve bölünmeye götüreceği için karşıdır. İmralı canisiyle yapılan pazarlıklar sonucu anayasa değişiklik paketi gündeme getirilmiştir. Başbakan böyle bir görüşmeyi önce yalanlamış, ardından kabul etmek zorunda kalmıştır. Böyle bir görüşme yapılmıştır ve İmralı canisi de güdümündeki siyasi oluşuma ve tabanına, önce referandumu boykotla başlamak, sonra Başbakan ve hükümetin tavrına göre hareket etmek talimatını vermiştir. BDP, referandumu boykot etme, sandığa gitmeme kararı aldığını açıkladı. Sandığa gitmemek kimin işine yarar? Elbette ki evet oyu isteyenlere yarar.''

Anayasa değişikliği paketinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin ikinci gizli hesabının ise yolsuzlukların yasal zeminde hesabının sorulmasının engellenmesi olduğunu iddia eden Bölükbaşı, ''Bunun için Anayasa Mahkemesi'ni ellerine geçirmek istiyorlar. Çünkü Başbakan ve bakanların yolsuzlukla yargılanabilecekleri tek yer, Yüce Divan yani Anayasa Mahkemesidir'' dedi.

Bölükbaşı, Başbakan ve AK Parti'nin asıl iki gizli hesaplarını kamufle etmek için anayasa değişiklik paketine birtakım maddeler ilave ettiklerini ve Türk halkına şirin göstermeye çalıştıklarını savunarak, ''Bütün gayretleri, asıl gizli niyetlerinin üstünü örtmek, Türk halkına cazip hale getirerek asıl düşüncelerini ambalajlamaktır'' diye konuştu.

''Asıl soru şu, etnik ayrışmayı ve AK Parti iktidarının yolsuzluklarının üstünün örtülmesini içimize sindirebilecek miyiz, sindiremeyecek miyiz?'' diyen Bölükbaşı, sözlerini, ''Ülke sizin, karar sizin. Sandığa gidin ve AK Parti'nin hesaplarını boşa çıkarın'' diye tamamladı.

İftar yemeğine, MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, MHP Kayseri Milletvekili Sebahattin Çakmakoğlu, MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katıldı

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...