Sayfalar

18 Ocak 2010 Pazartesi

EMEKLİLER ZAMMA TEPKİLİ


Emekliler zamlı maaşlarını aldılar. Sabahın erken saatlerinde bankalar önünde kuyruklar oluşturan emekliler aldıkları zamlı maaşları değerlendirerek, yapılan zamla ilgili hükümete tepki gösterdiler.
Hükümetin Emeklilere yaptığı zam oranları emekli vatandaşlarca tepkiyle karşılandı. Maaşlarına yapılan zamma banka kuyruklarında sıra beklerken tepki gösteren emekliler “Hükümet emekliyi perişan ediyor. Kaşıkla verip kepçeyle alıyor dediler.

Emekliye verilen zammın çok az olduğunu belirten vatandaşlar, “Aldığımız bu maaşla hem kira ödüyoruz hem de elektrik, su, doğalgaz gibi giderleri karşılamaya çalışıyoruz. Daha mutfak masrafı ile çocukların masrafları şurada dursun. Biz maaşımızı aldığımız gün tüketiyoruz. Emekliye verilen zammı da kınıyoruz” dediler.

“Hükümet kaşıkla verdi kepçeyle aldı” diyen vatandaşlar kazanların boş kaynadığını hatta kazanı kaynatacak odun bile olmadığını belirttiler.

Vatandaşlar “Sayın Başbakan 5-6 senedir 3 lira 5 lira zam vere vere bizleri yılan gibi süründürdü. İğneden ipliğe zam geldi, bize verilen zam 10-15 lira. Elbette memnun değiliz” diye konuştular.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...