Sayfalar

18 Ocak 2010 Pazartesi

KAYSERİ'DE FİRMALAR İFLASIN EŞİĞİNDE


Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, ekmek fiyatlarında yaşanan rekabete dikkat çekti. Kilci, Rekabet sürerse firmaların yüzde 80-90 ı iflas eder dedi.
Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, Girişimcilik Günü kutlama programında, gazetecilerin ekmek fiyatlarına zam yapılıp, yapılmayacağı yönündeki sorusu üzerine, fırınlar arasında çok ciddi bir rekabetin söz konusu olduğunu söyledi. Kilci rekabetin sürmesi halinde firmaların büyük yara alacağını belirtti.

Türkiye ortalamasına göre, Kayseri nin ekmeği en ucuza yiyen iller arasında yer aldığına dikkat çeken Kilci, Rekabet sürerse firmaların yüzde 80-90 ı iflas eder. Fırınlar önce kendi aralarında birliktelik sağlayıp, sonra zam talebinde bulunmalı. Kayserililerin kaliteli ekmek yemesi için gayret ediyoruz. Rekabet dolayısıyla ekmeğin kalitesi düşürülmemeli. Bu konuda denetimlerimiz sürüyor. Olumsuzluklara asla taviz vermeyiz dedi.

Ekmeğe zam konusunda tasarruf yetkisinin KTO da olduğunu ifade eden Kilci, Ekmekte girdi maliyetleri arttı. 8-9 ay önce fırınların bir zam talebi olmuştu. Ancak KTO Meclisi nin zam verme yetkisini kullanmamıştık. Ekmeğe bugün için zam düşünülmüyor ama önümüzdeki günlerde zam gelecektir diye konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...