Sayfalar

8 Şubat 2010 Pazartesi

ALPARSLAN TÜRKEŞ İN KÖYÜNÜ MUHTAR DA TERK ETTİ

Türkiye İstatistik Kurumu nun açıkladığı nüfus rakamlarında 6 kişi görünen Alparslan Türkeş in köyünü muhtarı ve ailesi de terk ederek ilçeye yerleşti.
Türkiye İstatistik Kurumu nun adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre Milliyetçi Hareket Partisi nin merhum lideri Alparslan Türkeş in babasının doğup büyüdüğü Kayseri nin Köşkerli köyü, son sakinlerini de kaybetti. Pınarbaşı ilçesine 6 kilometre uzaklıktaki Köşkerli köyünün muhtarı ve yaşayan tek ailesi olan Erkan Er , 3 kişilik ailesini de alarak ilçe merkezine yerleşti. Köyde 3 kuşaktır muhtarlık yapan Er ailesinin 3 ferdi, soğuk kış şartlarına daha fazla dayanamadı. Kar kalkana kadar ilçede yaşayacak Er ailesi, baharın gelmesiyle köyüne geri dönmeyi planlıyor.

Karayolları İl Müdürlüğü nde çalışan Erkan Er, "Köyde yiyecek ekmek, içecek su kalmadı. Kardeşimle ben çalıştığımız için annemi de yalnız bırakamıyoruz. Bu yüzden evimizi kapatıp ilçe merkezine gidiyoruz. Kış bitince yine köyümüze döneceğiz." dedi. Yaz aylarında nüfusu 12-13 e çıkan Köşkerli köyünde geçim sıkıntısı nedeniyle kimsenin kalmadığını kaydeden muhtar Erkan Er, "Eskiden köyümüzün nüfusu 100-150 nin üzerindeydi. Geçim derdi, okuma ihtiyacı derken kimse kalmadı. Biz de köyümüzü ayakta tutabilmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz, ama yeterli olmuyor." açıklamasını yaptı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...