Sayfalar

8 Şubat 2010 Pazartesi

KALE İÇİNDE SORUN SÜRÜYOR

Kale için Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi tarafından esnafa haksızlık yapıldığı iddia edildi.
Kale İçi Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneğince yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanlığının kendisine ait 34 dükkanı kiraya verdiği sözleşmeleri, mahkeme ve kamuoyunu yanıltmak amacıyla sunduğu ve tüm sözleşmelerin aynı kapsamda değerlendirilmesine çalıştığı belirtildi. Açıklamada, “1993 yılında 6 yıllık kira ödenmeksizin oturma süresi sona ermiştir. Dolayısıyla kira ödeme suretiyle oturma dönemi başlamıştır. Bu dönemin ise ne kadar süreden ibaret olduğu ihale şartnamesinde yazılıdır. İhale şartnamesinde de toplam süre 99 yıldır. Kale içerisine Kültür ve sanat Merkezi yapılması kararı bu yerin tahsis şeklinin değiştirilmesi niteliğindedir. Bu nedenle Belediye Meclisinin yetkisine giren bir konudur. Belediye Encümeni kendi yetkisini aşarak böyle bir karar almıştır. Kültür Bakanlığı’nın dahi böyle bir projeden oluru ve haberi yoktur. Şu anki Büyükşehir Belediyesi kale içinin vasfını tek taraflı olarak değiştirmek istiyor. 144 iş yeri olan çarşıda 133 derneğe bağlı esnaf, 11 adet yeni kurdurulan kale park kooperatifine bağlı esnaf mevcuttur” denildi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...