Sayfalar

15 Mart 2010 Pazartesi

Doç. Dr. Karamehmet Yıldız, 14 Mart Tıp Bayramında konuştu: "Populist politikalar sağlık sektörünü bitirdi."


Tabipler Odası, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gevher Nesibe Tıp Tarihi Enstitüsü, Sağlık Müdürlüğü ve özel hastanelerin yetkilileri tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenkler konuldu.
Anıt önündeki törende konuşan Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Karamehmet Yıldız, Tıp Bayramı olarak kutladığımız bugün de ne yazık ki bayram sevincimizi buruk yaşıyoruz. Ümit bağladığımız Sağlıkta Dönüşüm Projesi popülist ve gündelik politikalarla, hem hekimlerin hem de hastaların beklentilerini karşılamaktan uzak hale getirilmiştir. Söz konusu dönüşüm vatandaş tarafından kabul görüyor gibi görünse de kamu ve özel sağlık kuruluşlarındaki hizmet kalitesiyle ilgili yakınmalar artıyor dedi.
Hekimlerin ürettiği sağlık hizmetlerinin niteliğinin göz ardı edildiğini belirten Yıldız şunları kaydetti: Amacından saparak apar topar çıkarılan tam gün yasası hekimleri daha çok hasta bak, daha çok ameliyat yap, ama nasıl yaparsan yap şeklinde hastaların zarar görebileceği bir uygulamaya sevk etmektedir.    Neredeyse her ile hatta ilçeye tıp fakültesi açıldı, hocası, laboratuvarı ve hastanesi olmayan bu fakültelere öğrenci alındı. Mevcut tıp fakültelerinin kontenjanları neredeyse ikiye katlanmış ve tıp eğitimi adeta katledilmeye başlandı. Bu şartlar altında yetişen hekimlerin verecekleri sağlık hizmeti bizleri endişelendiriyor.”
     Katkı payı uygulamasına da tepki gösteren Tabipler Odası Başkanı Yıldız, “Emekli, muhtaç, çalışan ayrımı yapılmaksızın sağlık kuruluşuna başvuran herkesten nakit veya maaşlarından kesilmek suretiyle tahsil edilen ücretler, hastaların sağlık hizmetlerine ulaşmasını zorlaştırıyor dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...