Sayfalar

15 Mart 2010 Pazartesi

MHP, Talas'a bağlı köyleri gezdi


MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz ve il yöneticileri Talas’a bağlı Yamaçlı, Çömlekçi, Örencik, Yazyurdu ve Kepez köylerini ziyaret ettiler. MHP yönetimi ilk olarak Yamaçlı köyünde eski muhtar Niyazi Öztürk’ün annesinin cenazesine katıldı.
       Daha sonra köylünün sorunlarını dinleyen il yönetimi Çömlekçi köyüne geçti.
            Çömlekçi köyü muhtarı Mehmet Şimşek ve köylülerle bir araya gelen İl Başkanı Süleyman Korkmaz, köyün sorunları ve taleplerini dinleyerek not aldı. Çömlekçi köyü muhtarı Mehmet Şimşek, köylerinde sulama göleti projesi olduğunu ve projenin köyün kaderini değiştireceğini söyledi. Projenin ihalesinin yapıldığını ifade eden Şimşek  yolla ilgili sorunlarını aktardı. Tomarza’ya bağlantı yollarının yarısının yapıldığını ancak Talas’a bağlanan yolun 9 kilometrelik bir bölümünün kaldığını belirten Şimşek, köylerine yapılan kilitli parke işinin de yarım bırakıldığını söyledi.
            Köylüler yol çalışmaları sırasında greyderlere traktörlerinden mazot verdiklerini ve zaten zor durumda olan çiftçinin bu sene traktörlerini çalıştıramadığını söylediler.
            MHP İl başkanı Süleyman Korkmaz ise hükümetin 8 yıldır köylüyü mağdur ettiğini belirtti. Korkmaz, “bizim amacımız Kayseri’deki bütün köyleri gezerek sorunlarını ve taleplerini dinleyip mümkün olduğunca yerine getirmek. Bizim kapımız tüm vatandaşlarımıza sonuna kadar açık” dedi.
            Ardından Örencik köyüne geçen MHP yönetimi burada da muhtar Nuri Topsakal ve köylülerle görüştü. İl Başkanı Süleyman Korkmaz ise sorunları not ederek tüm talepleri karşılayamasalar da gerekli mercilere bildireceklerini söyledi.
            Yazyurdu köyünde muhtar Züriye Doğan ve vatandaşlar tarafından karşılanan MHP İl yönetimi burada da sorun ve talepleri not etti. Vatandaşlar Kaski ile sorunlarını dile getirerek yeni yapılan evlerinin aboneliklerini alamadıklarını, kullanılan su nedeni ile de sürekli olarak ceza ödediklerini söylediler.
            Korkmaz, sorunlarla ilgileneceklerini belirterek ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. Korkmaz, “Ordu ve yargı ile uğraşarak ülke yönetilmez” dedi.
            Son olarak Kepez’e geçen Korkmaz ve MHP yönetimi burada da vatandaşlarla bir süre görüşerek sorunlar hakkında bilgiler aldı.
Öte yandan MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz Organize Sanayi Bölgesinde bulunan sanayici ve iş adamlarıyla yemekte bir araya gelerek ülke gündemine ilişkin görüşlerini dinledi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...