Sayfalar

15 Mart 2010 Pazartesi

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Her 6 kişiden biri işsiz."


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu oda ve borsa başkanlarının da katılımıyla Kayseri basını ile yemekte bir araya geldi. Yemek sonrası Kayseri ve Türkiye’ye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rifat Hisarcıklıoğlu Kayseri’nin hayırseverliliğine vurgu yaparken dikkat çekici sözler sarf etti. Hisarcıklıoğlu “Eğitimde devlet yapsın diye bekleseydi Kayseri’nin bugünkü seviyesine 20 yıl sonra gelebilirdik” dedi.
      Daha önce Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci’nin de açıkladığı Eski Zincidere Açık Cezaevi binasına TOBB Üniversitesinin bir fakültesini açacaklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, Kayseri’nin kültürel ve sosyal boyutta başarılı olmadığını söyledi. Oda ve borsa başkanları ile gazetecilerin görüşlerini de alan Hisarcıklıoğlu daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. 2007’den sonra kavgaya başlanıldığını ve içimizdeki huzuru kaybettiğimizi ifade eden Hisarcıklıoğlu “İşin bereketi kaçtı” dedi.
        Türkiye’nin en büyük probleminin işsizlik olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu her üç gençten birinin işsiz ve mutsuz olduğunu kaydetti.
        Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’de 5.2 milyon işsiz var. Bugün ve gelecekte en büyük problem bu. Her 6 kişiden biri işsiz. Her üç gençten biri işsiz ve mutsuz” diye konuştu.
         Sistemin şu anda kaos ürettiğini ve buna da kavganın neden olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, Anayasa’nın değişmesi gerektiğini belirtti. Hisarcıklıoğlu, “Bölük pörçük bir Anayasa olmaz. 72 milyonun mutabık olduğu bir Anayasa yapmalıyız” dedi.
          Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bir soru üzerine 2013 yılına kadar siyaset düşünmediğini belirtti ve 2013 sonrası için “Allah bilir” ifadesini kullandı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...