Sayfalar

15 Mart 2010 Pazartesi

Turan Türküm: "Melikgazi Hastanesi ihalesiz ve encümen kararı olmadan nasıl verildi?"


MHP Melikgazi Belediyesi meclis üyesi Turan Türküm Melikagazi belediyesine ait olan ve 10 yıllığına kiraya verilen Melikgazi hastanesinin süresinin üç yıl daha uzatılarak encümen kararı ile ihalesiz bir biçimde aynı vakfa verildiğini söyledi. Türküm kiraya verilen kişinin Başkan Özhaseki’nin ortağı ve aynı zamanda AKP’nin kurucularından olan Ahmet Hasyüncü olduğunu belirtti. Turan Türküm “Sayın Özhaseki’nin partiden yol arkadaşı ve hatta ticari ortağı dahi olsa millete ait olan değerlerden kimseye haksız kazanç sağlanmamalıdır” dedi.
Eskişehir Bağlarının sorunlarını “15 yıldır bu bölgenin problemi özellikle çözülmüyor ve vatandaşın tapusu adeta ağır çekimle dağıtılıyor” diyerek özetleyen Türküm, “1500 kişinin tapusu 15 yıldır verilmediği gibi 650 kişinin tapu tahsis belgesi dahi verilmemiş. Bir projeyi neticelendirmek için kaç yıl gereklidir. Bugüne kadar tapusunu alan 4998 kişiden sadece 78 adedi meskenini alabilmiştir” dedi. Türküm Eskişehir Bağları’nda oturan ve Yapı İzin Belgesi alamayan vatandaşlara seslenerek “Vatandaşlar belediyelere müracaat ederek meskenlerini alabilirler” dedi.
Türküm şöyle devam etti: “15 yıldır bu bölgenin sorunu özellikle çözülmüyor. Vatandaşın tapusu adeta ağır çekimle dağıtılıyor. Bu güne kadar 6-7 seçim olmuş, her seçim döneminde tapu ve mesken alma işlemi siyasi malzeme konusu yapılmıştır. İstiyorlar ki bu konuyu birkaç seçim daha kullanalım. Bin 500 kişinin tapusu 15 yıldır verilmediği gibi 650 kişinin tapu tahsis belgesi dahi verilmemiş. Bir projeyi neticelendirmek için kaç yıl gereklidir. Bu güne kadar tapusunu alan 4 bin 998 kişiden sadece 78 adedi meskenini alabilmiş. 4 bin 920 kişi yapı kullanma için belgesi alamamıştır. Bunun sebebi de SGK prim borcundan kaynaklanmaktadır. 3914 Sayılı İmar Kanununun 28. Maddesinde yapılan değişiklikle ‘Yapı sahibinin talebi üzerine ilgili idarece durum tespit edilerek yapı kullanma izin belgesi verilir’ denilmektedir.Yani kısaca bu güne kadar meskenini SGK borcundan dolayı alamamış olan vatandaşlar, ilgili belediyelere müracaat ederek meskenlerini alabilirler.”
            Sorulan bir soru üzerine belediyelerin arsa üretimi ve konut maliyetini düşürecek yerde daha artıracak düzenlemeler yaptıklarını söyleyen Türküm konut fiyatlarının yüksek olmasını belediyelere bağlayarak “arsa bedellerini ve şerefiye bedellerini düşürürlerse konut fiyatları da düşer” dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...