Sayfalar

15 Mart 2010 Pazartesi

Türk Dünyası Nevruz Paneliyle Kayseri'de buluşuyor


Uluslararası Türk Dünyası Etkinlikleri kapsamında 19 Mart Cuma günü saat 19.30 da Şehir Tiyatrosu nda gerçekleştirilecek  Türk Dünyası ve Nevruz konulu panele konuşmacı olarak Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva, Kırgızistan Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kayıpov, Taşkent Devlet Şarkşinaslık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Cumali Çabanov, Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kulbek Ergöbek ve Türkmenistanlı Şair-Yazar Oraz Yağmur katılacak.
Düzenlecek panelle ilgili olarak bir açıklama yapan  Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ortak sorunlara ortak çözümler bulma amacında olduklarını belirterek "Türk Dünyası ile ilişkilerimiz son dönemlerde büyük ilerlemeler kaydetti. Kardeş Türk halklarıyla aynı coğrafyadan gelmemize karşın çok uzun yıllar birbirinden kopuk yaşadık. Düzenleyeceğimiz panelle sorunlarımızı masaya yatıracağız, kardeş topluluklar ile gerek kültürel, gerekse de ekonomik alanlarda nasıl birlik sağlarız bunların yollarını tartışacağız" dedi.
       Ayrıca Ahmet Yesevi Türk-Kazak Üniversitesi Türk Dünyası Halk Dansları Topluluğu da etkinlikler çerçevesinde 17 Mart Çarşamba günü yine Şehir Tiyatrosu nda saat 19.30 da bir gösteri sunacak.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...