Sayfalar

18 Mayıs 2010 Salı

17 YAŞINDA CANINA KIYDI

Bir tamirhanede çalışan 17 yaşındaki genç, ustasına not bıraktıktan sonra kendini araç kaldırma liftine asarak intihar etti. Annesi ile babası ayrıldığı için yurtta kalan ve sanayide çalışan gencin bu ayrılık nedeniyle canına kıydığı belirtiliyor.

Olay Şeker Mahallesi 59 uncu Sokak ta 07.30 sıralarında meydana geldi. Annesi ile babasının ayrılmasının ardından yurtta kalmaya başlayan 17 yaşındaki İ.S., bir yıl önce sanayide bulunan bir oto tamirhanesinde çalışmaya başladı. Çıraklık Eğitim Merkezi ne de devam eden gencin sorunlarıyla yakından ilgilenen ustası Ali Rıza Canbulut, sabah iş yerine gittiğinde evladı gibi sevdiği İ.S.’yi kaldırma liftinde asılı halde buldu. Şoka giren Canbulut, durumu polis ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, gencin bıraktığı intihar notunu buldu. Notta, "En çok değer verdiklerim kardeşlerim. Ustam seni babam yerine koydum. Tek sorumlu Hakkı yazan ve ölümünden babasını sorumlu tutan gencin cesedi, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından morga kaldırıldı.

Usta Canbulat, "Beni babası gibi severdi. Hayrını görmediği babasının yerine beni koymuştu. Sabah dükkanı o açıyordu, bugün 07.15 de gelmiş, içeri girmiş. Komşular da çalıştığını sanmışlar dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...