Sayfalar

18 Mayıs 2010 Salı

KIZILAY GENEL BAŞKANI KAYSERİ’DEYDİ

Kızılay Şube Başkanlığında hayırseverler tarafından bağışlanan kan alma otobüsü törenle Kızılay’a teslim edildi.

Kızılay Şube Başkanlığında yapılan teslim töreninden önce konuşan Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç, Demirbaş otomotiv firmasının bağışladığı otobüsle seyyar olarak kan toplanacağını belirtti ve hayırseverlere teşekkür etti.

Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Çabucak da, böyle bir olaya aracı olmaktan memnuniyet duyduğunu vurguladı.

Vali Mevlüt Bilici ise Kayseri nin üniversite ve sağlık kenti olma yolunda hızla ilerlediğini kaydetti. İkinci devlet üniversitesi ve ikinci vakıf üniversitesi için çalışmaların sürdüğünü anlatan Bilici, Kayseri nin aynı zamanda bölgeye hitap eden bir sağlık merkezi olduğunu, Kızılay ın yaptığı yatırımların da buna katkı sağladığını söyledi.

            Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali de, Kayseri nin hayırseverliğinin tüm Türkiye ye örnek gösterildiğine dikkat çekti.

Konuşmalardan sonra, otobüsün bağışlanmasına katkıda bulunanlara plaket verildi.

Daha sonra otobüsün açılışı yapıldı ve Vali Bilici ile Genel Başkan Küçükali, araçta incelemede bulundu.

Küçükali, Kızılay Kayseri Şubesine hibe edilen kan toplama aracının teslimi için düzenlenen törenden sonra gazetecilere, Kızılay a ait sağlık merkezlerinin devri konusunda açıklamada bulundu. Kızılay ın ilk kurulduğu dönemde yaralı ve hasta askerlere tedavi hizmeti verdiğini hatırlatan Küçükali, daha sonra silahlı kuvvetlerin bu ihtiyacı karşılamak için büyük sağlık merkezleri kurduğunu bildirdi. Küçükali, 23 sağlık ve tıp merkezinin devlete devredildiğini; ama Kayseri’nin de aralarında bulunduğu 6 merkezin Kızılay’da kalacağını söyledi.

         Kamuoyunun, bu durumu Kızılay ın hastaneleri kapanıyor şeklinde algıladığını ve bunun yanlış olduğunu belirten Küçükali, Kızılay a ait Kayseri Hastanesi, Konya Hastanesi, Erzincan Hastanesi, Altıntepe Tıp Merkezi, Ali Rıza Tıp Merkezi ve Kartal Hastanesi bulunduğunu kaydetti. Kızılay Kayseri Hastanesini devretmeyeceklerini vurgulayan Küçükali hastaneyi daha da büyüteceklerini belirtti.

     Erzincan Hastanesinin de Sağlık Bakanlığına devredilip devredilmeyeceğinin bu ay belli olacağını hatırlatan Küçükali, diğer 5 sağlık merkezini devretmeyi düşünmediklerini sözlerine ekledi.

     Küçükali, törenin ardından düzenlenen bölge şube başkanları toplantısına katıldı. Kayseri, Sivas ve Niğde il ve ilçe şube başkanlarının katıldığı toplantı Grand Eras Otel’de basına kapalı yapıldı.

            Diğer yandan Tekin Küçükali, Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen grizu patlaması sonucu mağdur olan vatandaşlara yardım için Kızılay ekiplerinin 24 saat görev başında olduğunu belirtti.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...