Sayfalar

18 Mayıs 2010 Salı

Baykal'dan mesaj var

CHP'de il başkanları durum değerlendiriyor... Baykal "direnin" mesajı gönderdi.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklamasının ardından dün yapılan CHP Merkez Yönetim Kurulu(MYK) toplantısı gergin geçmişti. Deniz Baykal'a "dön", Önder Sav'a "Git" mesajı verilmişti. Bugün de kritik il başkanları toplantısı yapılıyor. Toplantı öncesi Kılıçdaroğlu'na destek için imza veren il başkanlarının sayısı 61'e ulaştı. Deniz Baykal da "Etik dışı baskılara direnin, partiyi birlik içinde kurultaya götürün" mesajı gönderdi.
İL BAŞKANLARI KARAR VERECEK
CHP İl Başkanları toplantısı genel merkezde başladı. CHP'nin 22-23 Mayıs tarihinde yapılacak kurultayı öncesinde il başkanları genel merkezin çağrısıyla bir araya geldi. Kurultay sürecinin değerlendirileceği toplantıda, CHP'deki genel başkanlık tartışmalarına ilişkin il başkanlarının eğilimlerinin de ortaya çıkması bekleniyor.
Bu arada il başkanları genel merkeze gelişlerinde gazetecilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bazı il başkanları gazetecilerin soruları karşısında genel başkanlık konusundaki görüşlerini açıklarken, İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, sorulara ''teşekkür'' ederek karşılık verdi.
CHP Sözcüsü ve Genel Sayman Mustafa Özyürek ise bir gazetecinin, ''Yılmaz Ateş, 'Önder Sav bizi sırtımızdan bıçakladı' diye açıklamada bulundu. Siz de aynı kanaatte misiniz'' sorusu üzerine, kurultay öncesinde bu tip tartışmaları gereksiz bulduğunu söyledi.
Özyürek, bugün kurultaydan sonraki en önemli kurul olan il başkanları toplantısının yapılacağını ve kurultayın değerlendirileceğini belirterek, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin büyük çoğunluğunun oyuyla dün yaptıkları açıklamada Baykal'ın göreve dönmesini istediklerini ifade etti.
BAYKAL'DAN "DİRENİN" MESAJI
Deniz Baykal, yakın çalışma arkadaşı Cevdet Selvi aracılığıyla il başkanlarına mesaj gönderdi. Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Baykal, "''İl başkanlarımızdan CHP'nin birliğini, bütünlüğünü gözetecek bir dayanışma içinde yeni yönetimin oluşmasına el birliğiyle destek olmalarını, katkıda bulunmalarını bekliyorum. Partiyi ayrıştırmadan kurultaya götürelim. Etik dışı baskılara direnin" mesajı gönderdiği bildirildi.
İSTANBUL'DAN DESTEK
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in çağrısıyla toplanan ilçe başkanları, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklamasını masaya yatırdı. 39 ilçe başkanının katıldığı toplantıda, 37 kişi "Kılıçdaroğlu'na açık destek veriyoruz" dedi. Kartal ve Bayrampaşa ilçe başkanları ise "Gönlümüz Deniz Baykal'dan yana'' dedi.
İşte destek veren il başkanlarından bazıları...
Ali Yıldızlı (Ankara), Ekrem Bulgun (İzmir), Özer Ülken (Antalya), Hasan Öztürkmen (Gaziantep), Volkan Canalioğlu (Trabzon), Bülent Renda Deniz (Sivas), Erman Gölet (Eskişehir), Nejat Gercan (Edirne), Cahit Kaplan (Manisa), Yusuf Köse (Şanlıurfa), Bahattin Cörüt (Ordu), Mustafa Serdar Soydan (Çanakkale), İsmail Demirel (Uşak), Süleyman Uslu (Muğla), Zafer Gönenç (Denizli), İrfan Barış (Balıkesir), Tunç Aytur (Aydın), Kadir Albayrak (Tekirdağ), Vecdi Gündoğdu (Kırklareli), Erdoğan Tüfenkçi (Bilecik), Mehmet Kılıçaslan (Mardin), Hüseyin Güneş (Tunceli), Basri Karslıoğlu (Düzce).
Superonline.com

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...