Sayfalar

18 Mayıs 2010 Salı

Erciyes Üniversitesinde İş adamı Ziya Eren günü düzenlendi

Erciyes Üniversitesi’nde hayırseverlere özel gün uygulaması devam ediyor. Program kapsamında üniversiteye Eğitim Fakültesi yaptıran İş adamı Ziya Eren günü düzenlendi ve bu günde Ziya Eren’in bir başka hayrının temeli atıldı.

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, öğretim elemanları, öğrenciler ve Eren ailesinin katıldığı Ziya Eren Günü nde hayırsever iş adamının hayatı ve eğitime sağladığı katkılar sinevizyon eşliğinde anlatıldı.

       ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur üniversitelerin, eğitim ve araştırma fonksiyonunu en iyi şekilde yerine getirmesi gerektiğini ancak araştırma konusunda Türkiye deki üniversitelerin henüz istenilen seviyede olmadığını vurguladı. Bilgi temelli toplum oluşturulması için Türkiye nin çağı yakalaması gerektiğini dile getiren Keleştemur, hayırsever Ziya Eren in yaptıracağı araştırma merkezinin bu konuda ciddi katkı sağlayacağını anlattı.

        Eğitime yaptığı katkılar anlatılırken duygulanan ve göz yaşlarını tutamayan İş adamı Ziya Eren de ticaret hayatına başladığında anne ve babasının adına bir okul yaptırmayı hayal ettiğini, babası adına Anadolu lisesi, annesi adına ilköğretim okulu yaptırmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

     Eğitim fakültesinin ardından şimdi de araştırma merkezi yaptırmak için kolları sıvadıklarını bildiren Eren şöyle konuştu:

        Eğitime sağladığım katkılarla elde ettiğim manevi kazancı, ticaretteki hiçbir kazanç ile ölçmedim. Maddi durumu olan herkese sesleniyorum: İmkanı olan herkes taş üstüne taş koysun. Her şeyi devletten beklemeyelim.  

       Törene katılan YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Ömer Demir de  Erciyes Üniversitesinin, hayırseverlerin katkısıyla yapılaşmada örnek üniversitelerden biri olduğunu ifade etti. Üniversitelerin sadece fiziki mekanlardan oluşmadığını, araştırma ve bilginin büyük önem taşıdığını belirten Demir, üniversitelerin uluslararası kuruluşlar haline getirilerek binaların içlerinin doldurulması gerektiğini kaydetti.

     Türk milletinin, eğitim kurumları yapan hayırseverlere minnet borçlu olduğunu dile getiren Demir, Yükseköğretime yapılan yatırımlar geleceğe yatırımdır. Gençlerimiz, gelecekte bunun hakkını verecektir. Devletin vergi toplayarak yapacağını hayırseverler doğrudan yapıyor. Bunun için hayırseverlerin önünü açmak gerekir dedi.

     Konuşmaların ardından Ziya Eren ile eşi Betül Eren e, gümüş madalya verildi. Eren e ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile aynı karede yer aldığı büyük boy fotoğraf da hediye edildi.

     Törenin ardından, Ziya Eren in eşi ve kendisi adına yaptıracağı Betül-Ziya Eren Araştırma Merkezi nin temeli atıldı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...