Sayfalar

28 Mayıs 2010 Cuma

Ankara’ya götürülen 40 kişi üç ayrı Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanıyor

Kayseri de çete kurmak ve ihaleye fesat karıştırmak iddiasıyla gözaltına alınıp Ankara’ya götürülen 40 kişi üç ayrı Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanıyor. 

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından şehrimizde hafta içerisinde başlatılan operasyonda gözaltına alınanların sayısı 85’e yükselmişti..
Erciyes Üniversitesi ile bazı sağlık kuruluşlarının temizlik, güvenlik ve yemek ihalelerinde, çete kurarak ihaleye fesat karıştırdıkları iddia edilen zanlıların arasında üniversitede görevli bir dekan, dekan yardımcısı, daire başkanı, bazı memurlar ve ilgili firmanın sahipleri ile yöneticilerde bulunuyor.
Gözaltına alınan ve Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgusu tamamlayan 85 kişiden 40’ı sağlık kontrolünden sonra yeniden ifadeleri alınmak üzere özel donanımlı araçlar ile Ankara’ya sevk edildiler.
         Soruşturmanın selahiyeti için gizliliğine büyük önem verilen çalışmayla ilgili 2 savcı daha görevlendirildi. Ankara’ya götürülen 40 kişinin sorgusu üç ayrı Cumhuriyet Savcısınca yürütülüyor. Bu şahısların yapılacak sorgularının ardından tutuklanmak istemiyle Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesine çıkarılacağı belirtildi.
Kayseri Akın Günlük

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...