Sayfalar

28 Mayıs 2010 Cuma

Azerbaycan Cumhuriyeti 92 yaşında... Ebediyen yaşa Can Azerbaycan...

 Kara, hava ve deniz harp okulu öğrencilerinin resmi geçit düzenlediği kutlamalarda Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhuriyet Anıtını ziyaret ederek, çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundu. 

Bayram Resepsiyonunda konuşan Aliyev, son gelişmelerin Ermenistan'da paniğe yol açtığını söyledi. Gerek İslam dünyası, gerek Avrupa'da alınan kararlar ve atılan siyasi adımların, Ermenistan'a büyük darbe vurduğunu belirten Cumhurbaşkanı Aliyev, işgalin devam ettiğini vurguladı. Ermenistan'ın barış görüşmelerine sadece vakit kazanmak için katıldığını ifade eden Aliyev, zamanın onların lehine işlemediğini kaydetti.

Ermenistan'ın Türkiye ile sınırların açılması ve Karabağ sorununun unutulmasını ümit ettiğini söyleyen Aliyev, Türkiye'nin kararlı tutumu ile onların planlarının alt üst olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Aliyev ayrıca, Karabağ sorununun barış yoluyla çözümünden yana olduklarını ancak güçlü ordusunun da her an hazır beklediğini ifade etti. Azerbaycan, 1991 yılından bu yana her yıl 28 Mayıs'ta Bağımsızlık ve Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor. Kutlamaların akşam saatlerine kadar süreceği Azerbaycan’da 3 günlük resmi tatil ilan edildi. 

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...