Sayfalar

28 Mayıs 2010 Cuma

Gözler zarfta

EURO 2016'nın ev sahibi bugün belli oluyor, bütün gözler zarftan çıkacak isimde...
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2016) adaylığı kapsamında yürütülen çalışmalara destek amacıyla İsviçre'nin Cenevre kentine gitti.
Abdullah Gül, Cenevre'de kalacağı Kempinski Oteli'nin girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Niye geldiğimizi biliyorsunuz arkadaşlar. Sonucu yarın(bugün) göreceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül'ün, bugünkü oylamadan önce aday ülkelerin yapacağı sunumlarda Türkiye adına bir konuşma yapması bekleniyor.
Abdullah Gül'e Cenevre ziyaretinde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül eşlik ediyor.
SARKOZY DE BUGÜN GİDİYOR
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2016) ev sahibi olabilmek için Türkiye ve İtalya ile yarışan Fransa, yarınki oylamada Türkiye gibi en üst düzeyde temsil edilecek.
Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Cenevre'ye geleceği haberini alan Fransa, kritik görülen oylamada Türkiye'nin bu hamlesine aynı şekilde karşılık verme kararı aldı.
Bugün Cenevre'ye gelecek Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, UEFA Yönetim Kurulu'nun 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak ülkenin belirleneceği oylamada ülkesine destek toplamak için girişimlerde bulunacak.
Cenevre ziyaretini resmen açıklamayan Sarkozy'nin, ilk turda İtalya'nın elenmesi durumunda finalde yarışmayı beklediği Türkiye'ye karşı kaybetme korkusuyla bu kararı aldığı öğrenildi.
ÖZGENER: CİDDİYETİMİZİ İSPATLADIK
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na evsahipliği için Fransa ve İtalya ile yarışan Türkiye, UEFA Yönetim Kurulu'nun bugünkü oylamasından galip ayrılacağı inancını taşıyor.
Türkiye'nin böyle bir organizasyona "3 kez aday olan tek ülke'' olarak ciddiyetini ispatladığını belirten Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, UEFA'nın sağlıklı bir değerlendirme yapması halinde Türkiye'nin kazanmasından başka ihtimal görmediğini söyledi.
Özgener, "Türkiye büyük bir pazar, ama sadece Türkiye olarak düşünmemek lazım. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Türkiye'ye verilmesi bölge ülkelerinde de büyük etki doğuracak" dedi.
Özgener, "Mart ayından bu yana yoğun bir çalışma içindeyiz. Rakiplerimize göre daha iyi hazırlandığımızı düşünüyorum" diye konuştu.
A.A

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...