Sayfalar

31 Mayıs 2010 Pazartesi

Askeri birliğe saldırı: 6 şehit

İskenderun'da 00:30 sıralarında askeri birliğe roketli saldırı düzenlendi.
Hatay'ın İskenderun ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit sayısı 6'ya yükseldi. Saldırıda en az 11 askerin de yaralandığı bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, Amanos dağı eteklerinde, Modernevler Mahallesi sınırlarında bulunan Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na gece 00.30 sıralarında teröristler tarafından TEM Otoyolu'ndan roketatarlı saldırı düzenlendi. Roketli saldırının ardından töreristler askeri birliği yaylım ateşine tuttu.
Teröristlere askeri birlikten karşılık verince yaklaşık 15 dakika çatışma yaşandı . Çatışmada Kenan Oğuz Arbay, İsmail Kartal, Erol Kaplan, Serhat Aslan ve Ümit Akbulut isimli askerler şehit oldu, Mehmet Aynur, Osman Toplu, Süleyman Kılıç, Taner Adıyaman, Erhan Terlemez, Nedim Çağırtüre ile ismi öğrenilemeyen bazı askerler yaralandı. Yaralanan askerler ilk olarak Deniz Hastanesi'ne, ardından da İskenderun Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Saldırının ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edilirken, İskenderun Deniz Hastanesi önünde Mehmetçiğe kan vermek için uzun bir kuyruk oluştu. Çelik yelek giyen polis güçleri, panzerlerle Deniz İkmal Destek Komutanlığı etrafında güvenlik önlemlerini artırdı. Saldırıyı kınayan bir grup ise DTP İskenderun ilçe teşkilatına saldırdı.
ERDOĞAN BİLGİ ALDI
Bu arada Güney Amerika ziyaretini sürdüren Başbakan Erdoğan, İskenderun’daki hain saldırı konusunda Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’dan bilgi aldı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...