Sayfalar

31 Mayıs 2010 Pazartesi

Derin şüphe!

İskenderun ve İsrail saldısının zamanlaması "tesadüf mü?" sorusunu akıllara getirdi.
AKParti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İskenderun'daki terörist saldırı ile İsrail'in insani yardım filosuna saldırısının tesadüf olmadığını iddia etti.
"TESADÜF DEĞİL"
Basın mensuplarına günün en sıcak iki olayla ilgili açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, her iki saldırıyı da nefretle kınadıklarını söyledi. Çelik şu açıklamalrda bulundu: "Bu gemide toplam 33 ülkeden insan vardır. İçinde sivil toplum temsilcilerin, çocukların bazı ülkelerden milletvekillerinin bulunduğunu biliyoruz. Tamamen insani yardım götürmek amacıyla iyi niyetle yola çıkan aktivistlere yapılan bu saldırıyı AK Parti adına şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Yapılan ayıp insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Bir başka terörist saldırı maalesef İskenderun'da askeri birliğimize yapılmıştır. Yapılan bu saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyoruz. Bu iki saldırının eş zamanda olmasının tesadüfi olmadığını düşünüyoruz. Ne zaman Türkiye başını pistten kaldırıp havalanacak olsa birileri iç barışımızı ve huzurumuzu kaçırmak için devreye giriyor.
"YANINA KAR KALMAYACAK"
Çelik, "Bunun İsrail'in yanına kar kalmaması için gerekli her türlü girişim yapılmaktadır. Geçmişte de İsrail, buna benzer birçok saldırıda bulunmuştur. Bu konuda uluslararası kamuoyu üzerine düşeni yapacaktır. Burada Türkiye de aktif ve etkin rol oynamaktadır.
ABD'nin yaptığı sadece üzüntüleri ifade etmekten ibarettir. Bu ABD'den beklenen bir şey değildir. Daha önce İsrail'le ilgili alınan BM kararlarının uygulanamamasının temel nedemi Güvenlik Konseyi üyesi ülkelerin vetolarıdır. Bu İsrail'i şımartmıştır.
"PROVOKATÖRLERE DİKKAT"İsrail yaptığı saldırı telin edilmektedir. Özellikle vatandaşlarımdan şunu istirham ediyorum. Bu insani tepkileri takdir ediyoruz. Ve onların bu refleksinin de bütün dünyada örnek olmasını istiyoruz. Bu tepkiler ortaya konulurken provakatörlere dikkat edilmesi gerekiyor. Bunlar, vatandaşları farklı noktalara sürüklemek isteyebilirler. Şiddete ve kaba kuvvete asla taviz verilmemesi gerekiyor. Basınımız da bu konuda duyarlı davranıyor. İsrail ve İsrail hükümetinin yaptığı yanlışın bütün dünyadaki Musevilere mal edilmemesi gerekiyor. Bu insanlık sınavından Türkiye'nin yüzünün akıyla çıkacağına inanıyoruz.
Bu meselenin diplomatik, siyasi ve askeri tarafları var. Öfkeyle hareket edilmememsi gerekiyor. Duygularımız, aklımızın önüne almamamız gerekiyor. Duygusal tarafı hiç şüphesiz ki vardır ama bir yanlış tutum içinde olmamalıyız. Sivili, askeri ve muhalefetiyle bu mesele takip ediliyor. Bugün itibariyle bu 33 ülkenin memeselesi ama genelde insanlığın meselesidir.
Bir basın mensubunun, "Gemide silah vardı" iddiasını hatırlatması üzerine çelik, "İsrail bugüne kadar hem vurmuş, hem ağlamıştır. Dedikleri gibi, silahlar olsa, o şekilde operasyon yapmaları da mümkün mü. Siz inların tepesine ineceksiniz. İnsanları öldüreceksiniz; Sonra da silahlarla saldırıldığını söyleyeceksiniz. İnandırıcı değil. Bundan sonra ilişkiler eskisi gibi olmayacak." dedi.
'SALDIRILARIN ZAMANLAMASI MANİDAR'İsrail'in kanlı saldırısıyla ilgili olarak CHP Genel Merkezi'nde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu da "İsrail'in saldırısı İslam aleminde haklı olarak tepkilere yol açmıştır." dedi.
İskenderun ve İsrail saldırılarının aynı gün meydana gelmesinin manidar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, saldırıyı kınayarak, "İnsanlık dışı saldırının gerekçesi ne olursa olsun asla mazur gösterilemez" diye konuştu
Superonline.com

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...